ΠΑΣΟΚ: «Στα τυφλά πηγαίνει η κυβέρνηση»

ΠΑΣΟΚ: «Στα τυφλά πηγαίνει η κυβέρνηση»

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η συμμετοχή του κ. Βαρουφάκη στο σημερινό EWG, δηλαδή στο επίπεδο των υπηρεσιακών εκπροσώπων των υπουργών Οικονομικών και η υποβολή νέας – της τρίτης επισήμως – λίστας μέτρων, δείχνει ότι η κυβέρνηση πηγαίνει στα τυφλά, αυτοσχεδιάζει και προσπαθεί να κερδίσει χρόνο, χωρίς ούτε βασικό ούτε εναλλακτικό σχέδιο». Αυτό σχολίασε το ΠΑΣΟΚ σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο EuroWorking Group, προσθέτοντας ότι «περιμένουμε και πάλι με αγωνία την τρόικα/ Brussels Group να ολοκληρώσει την αξιολόγηση» και «το EWG να ανοίξει το δρόμο για τη σύγκληση του Eurogroup προκειμένου να δοθεί μια μικρή ενδιάμεση χρηματοδότηση και στο μεταξύ η ελληνική οικονομία τρώει τις σάρκες της περιμένοντας από εβδομάδα σε εβδομάδα και σε λίγο θα παρακαλάει για μνημόνιο 3».

Το ΠΑΣΟΚ επικρίνει τον κ. Βαρουφάκη αναφέροντας ότι «μέσα σε όλα αυτά, ξεπερνώντας και τον εαυτό του, μας ενημερώνει ότι η απόφαση του Eurogroup της 20.2 δεν ήταν δημιουργικά ασαφής, αλλά άτεγκτα σαφής ως προς την αφαίρεση των 11 δισ. του ΤΧΣ», συμπληρώνοντας ότι ωστόσο «ξεχνά ότι αυτός συνέπραξε στη λήψη της απόφασης της 20.2 και αυτός υπέγραψε χωρίς νομοθετική εξουσιοδότηση την παράταση της κύριας σύμβασης χρηματοοικονομικής διευκόλυνσης με την οποία απέκτησε νομική υπόσταση η επιστροφή των 11 δισ.». «Θα τα δούμε αυτά στην εξεταστική επιτροπή» καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή