Ξεκινούν κινητοποιήσεις οι γιατροί του «Ευαγγελισμού»

Ξεκινούν κινητοποιήσεις οι γιατροί του «Ευαγγελισμού»

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μία «προειδοποιητική» συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στα επείγοντα του Ευαγγελισμού, την ερχόμενη Δευτέρα στις 8 π.μ., που πιθανόν να ακολουθηθεί από επίσχεση εργασίας μετά το Πάσχα, ξεκινούν κινητοποιήσεις γιατροί και εργαζόμενοι του νοσοκομείου που διαμαρτύρονται για αυξανόμενη έλλειψη προσωπικού με ταυτόχρονη εντατικοποίηση της εργασίας, απλήρωτες εφημερίες και υπερωρίες και μείωση κατά 14% του φετινού προϋπολογισμού του νοσοκομείου για λειτουργικές δαπάνες.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων του Ευαγγελισμού, οι εισαγωγές ασθενών το 2014 έφτασαν τις 55.000 από 50.000 που ήταν τα προηγούμενα χρόνια, ενώ οι εισαγωγές κατά τη γενική εφημερία τον Φλεβάρη 2015 ήταν 1.400 έναντι 1.200 που ήταν πέρυσι. Την ίδια στιγμή υπογραμμίζεται ότι το προσωπικό έχει μειωθεί δραματικά λόγω της αναστολής προσλήψεων εδώ και χρόνια ενώ σε λίγες ημέρες λήγει και η θητεία των 40 εργαζομένων με voucher.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή