Εψαχνε μεθόδους αυτοκτονίας ο Αντρέας Λούμπιτζ

Εψαχνε μεθόδους αυτοκτονίας ο Αντρέας Λούμπιτζ

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις τελευταίες ημέρες της ζωής του ο Αντρέας Λούμπιτζ, συγκυβερνήτης της πτήσης της Germanwings που συνετρίβη στις Γαλλικές Αλπεις, έψαχνε στο διαδίκτυο μεθόδους αυτοκτονίας και μελετούσε όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά της θύρας του πιλοτηρίου και τις προδιαγραφές ασφαλείας που είχε. Αυτά, όπως ανακοίνωσε χθες η γερμανική εισαγγελία,προκύπτουν από την έρευνα που έγινε σ’ έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή – ταμπλέτα που αφαιρέθηκε από το σπίτι του χειριστή, ο οποίος φέρεται να είναι υπεύθυνος για την τραγική κατάληξη της πτήσης 4u9525. Oι εν λόγω αναζητήσεις πραγματοποιήθηκαν από τις 16 ώς τις 23 Μαρτίου, μία ημέρα πριν από τη συντριβή του Airbus A320. Ταυτόχρονα, οι γαλλικές αρχές εντόπισαν στον τόπο της τραγωδίας το δεύτερο μαύρο κουτί του αεροπλάνου, όπου καταγράφονται πληροφορίες από σχεδόν όλα τα όργανα του αεροσκάφους.

Οι εμπειρογνώμονες, όμως, που εξετάζουν τα πιθανά αίτια και τις συνθήκες του αεροπορικού δυστυχήματος έχουν βάλει στο στόχαστρο τα κινητά τηλέφωνα επιβατών που βρέθηκαν ανάμεσα στα συντρίμμια του Αirbus A320, προκειμένου να αποκρυπτογραφήσουν τι συνέβη κατά τη διάρκεια της μοιραίας πτήσης. Η έρευνα, ωστόσο, των εμπειρογνωμόνων επικεντρώνεται στον Λούμπιτζ και την ψυχολογική του κατάσταση. Χθες, η εταιρεία χαμηλού κόστους Germanwings ανακοίνωσε ότι δεν γνώριζε πως ο χειριστής είχε πάθει βαριά κατάθλιψη κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής του στη σχολή χειριστών της Lufthansa, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει για λίγο καιρό τις σπουδές του. Η Lufthansa, ωστόσο, πριν από μερικές ημέρες παραδέχθηκε ότι το γνώριζε.

Ο υπουργός Μεταφορών της Γερμανίας Αλεξάντερ Ντόμπριντ και η γερμανική Ενωση Πολιτικής Αεροπορίας, που εκπροσωπεί όλους τους γερμανικούς αερομεταφορείς, ανακοίνωσαν τη δημιουργία μιας εξειδικευμένης δύναμης κρούσης, η οποία θα εξετάσει τι πήγε στραβά και θα αξιολογήσει κατά πόσο απαιτούνται αλλαγές στις θύρες του πιλοτηρίου και τις διαδικασίες ιατρικών εξετάσεων των χειριστών. Τέλος, σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ, ο Λούμπιτζ είχε επισκεφθεί τουλάχιστον 5 διαφορετικούς γιατρούς, αναζητώντας βοήθεια. Ομως, ούτε σε αυτούς αποκάλυπτε ότι εργάζεται σε αεροπορική εταιρεία, αλλά ισχυριζόταν ότι βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια. Τέλος, από τα ιατρικά αρχεία φαίνεται ότι έπαιρνε αντικαταθλιπτικά φάρμακα αλλά και ηρεμιστικά (Λοραζεπάμ).

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή