Ζητήθηκε η παραίτηση του επικεφαλής της Εγνατίας

Ζητήθηκε η παραίτηση του επικεφαλής της Εγνατίας

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την παραίτηση του επικεφαλής της Εγνατίας Οδού Α.Ε., Γιώργου Σκόδρα, ζήτησε η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών. Το υπουργείο είναι δυσαρεστημένο από τον τρόπο χειρισμού των «αρνητικών λογαριασμών» σε τέσσερις εργολαβίες, ύψους 104 εκατ. ευρώ, τα οποία θα έπρεπε να επιστραφούν στο Δημόσιο. Την υπόθεση περιέπλεξε η εκδίκαση της υπόθεσης χθες.

Η υπόθεση αφορά στην κατασκευή τμημάτων στα (συγχρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ενωση) τμήματα Παναγιά – Γρεβενά, Δερβένι – Σέρρες – Προμαχώνας και Αρδάνιο – Ορμένιο. Οταν ολοκληρώθηκαν τα επίμαχα τμήματα, η Εγνατία Οδός εξέδωσε αρνητικούς λογαριασμούς σε βάρος των κατασκευαστών, ζητώντας την επιστροφή συνολικά 104 εκατ. ευρώ, καθώς οι εργασίες δεν είχαν κατασκευαστεί σύμφωνα με τα όσα απαιτούσαν οι αντίστοιχες συμβάσεις. Οι τρεις λογαριασμοί αφορούν στην εταιρεία ΑΤΤΙΚΑΤ (94 εκατ. ευρώ) και η μία στην Παντεχνική (10 εκατ. ευρώ). Τις ημέρες αυτές εκδικάζεται προσφυγή της ΑΤΤΙΚΑΤ ενάντια στην επιστροφή των χρημάτων.

Το θέμα τέθηκε, την προηγούμενη Τετάρτη, στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής από τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ευγενία Ουζουνίδου. «Το θέμα της ΑΤΤΙΚΑΤ το παρακολουθούμε πάρα πολύ στενά, νομίζω ότι πρέπει να πρυτανεύσει το συμφέρον από την πλευρά της εταιρείας και του δημόσιου συμφέροντος» απάντησε ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης.

Σύμφωνα, λοιπόν, με πληροφορίες, τόσο ο κ. Σταθάκης όσο και ο αναπληρωτής υπουργός, Χρήστος Σπίρτζης, φέρονται εξαιρετικά δυσαρεστημένοι από τον τρόπο με τον οποίο ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εγνατίας χειρίστηκε την υπόθεση. Ο κ. Σταθάκης φέρεται να ζήτησε την αναβολή της προγραμματισμένης για χθες εκδίκασης της προσφυγής της ΑΤΤΙΚΑΤ, ωστόσο ο κ. Σκόδρας επέμενε για την εκδίκαση της υπόθεσης (μέχρι αργά χθες το βράδυ δεν είχε γίνει γνωστό αν τελικά η δίκη πραγματοποιήθηκε). Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εγνατίας Οδού Α.Ε. είναι ο πρώτος επικεφαλής κρατικής εταιρείας από το πλούσιο χαρτοφυλάκιο του παλαιού υπουργείου Υποδομών, από τον οποίο ζητείται η παραίτηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Σκόδρας είχε αναλάβει τα καθήκοντά του μόλις τον περασμένο Νοέμβριο, μετά την παραίτηση (επισήμως για προσωπικούς λόγους) του Παρασκευά Σαββίδη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή