Στα ελληνικά καταστήματα οι νέες σειρές τηλεοράσεων Samsung SUHD

Στα ελληνικά καταστήματα οι νέες σειρές τηλεοράσεων Samsung SUHD

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατέφθασαν και στη χώρα μας οι νέες σειρές τηλεοράσεων SUHD της Samsung, περιλαμβάνοντας μοντέλα με διαστάσεις από 48 έως και 88 ίντσες, ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες όλων των καταναλωτών. Έτσι, σε όλο το επίσημο δίκτυο συνεργατών της Samsung στην Ελλάδα, διατίθενται εδώ και λίγες ημέρες οι σειρές JS9500 (από 65’’ έως και 88’’), JS9000 (από 48’’ έως και 65’’) και JS8500 (από 48’’ έως και 65’’).

Από την προηγούμενη «γενιά» premium τηλεοράσεων της κορεατικής εταιρείας, οι νέες TV διατηρούν το κυρτό προφίλ, ώστε να δίνουν την αίσθηση στον θεατή πως η εικόνα «αγκαλιάζει» το βλέμμα του. Επίσης, υποστηρίζουν την αναπαραγωγή βίντεο υπερυψηλής ευκρίνειας, δηλαδή τετραπλάσιας ανάλυσης από το Full HD, ενώ δίνουν τη δυνατότητα αναβάθμισης οποιουδήποτε οπτικοακουστικού υλικού σε επίπεδο UHD.

Την ίδια στιγμή, όμως, συνδυάζουν αυτά τα χαρακτηριστικά με εικόνα ανώτερης ποιότητας, η οποία αποδίδεται με πιο πλούσια χρώματα, υψηλότερη αντίθεση και έως και 2,5 φορές μεγαλύτερη φωτεινότητα. Οι επιδόσεις αυτές οφείλονται στην καινούρια τεχνολογία SUHD της κορεατικής εταιρείας που ενσωματώνουν οι τηλεοράσεις, δηλαδή ειδικούς νανοκρυστάλλους οι οποίοι βελτιώνουν τη λειτουργία του οπίσθιου φωτισμού LED, όπως επίσης και στο γεγονός ότι διαθέτουν πάνελ 10-bit. Το αποτέλεσμα είναι να αναβαθμίζουν την τηλεοπτική εμπειρία, κάνοντας τα βίντεο να δείχνουν ακόμη πιο εντυπωσιακά.

Όλα τα μοντέλα βασίζονται στο λειτουργικό Tizen, το οποίο σύμφωνα με τη Samsung βελτιώνει την απόκρισή τους και την «επικοινωνία» με «έξυπνες» συσκευές, ενώ υποστηρίζεται ήδη από αρκετές application. Μάλιστα, σε μερικές ημέρες θα είναι διαθέσιμες και οι 20 ελληνικές εφαρμογές που «τρέχουν» στις τηλεοράσεις της εταιρείας με το προηγούμενο λειτουργικό.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή