Από Μεγάλη Δευτέρα οι αιτήσεις στον ΟΑΕΔ για 32.433 θέσεις εργασίας

Από Μεγάλη Δευτέρα οι αιτήσεις στον ΟΑΕΔ για 32.433 θέσεις εργασίας

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη Μ. Δευτέρα στις 10.00 ανοίγει η ηλεκτρονική διαδικασία υποβολής αιτήσεων από τους εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ για τη συμμετοχή 32.433 ανέργων στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας στους δήμους της χώρας. Η διάρκεια του πολυαναμενόμενου προγράμματος είναι 5 μήνες και οι αποδοχές θα κυμαίνονται από 431,75 ευρώ τον μήνα για νέους κάτω των 25 ετών έως και 495,25 ευρώ για ανέργους μεγαλύτερης ηλικίας. Με στόχο την καλύτερη αποτελεσματικότητα του προγράμματος, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου είχε επαφές με την Κεντρική Ενωση Δήμων (ΚΕΔΕ) και προχώρησε σε «λίφτινγκ» ορισμένων διατάξεων, κυρίως δε σε αναδιάρθρωση των προβλεπόμενων ειδικοτήτων ανά δήμο.

Το πρόγραμμα ήταν σε εκκρεμότητα από τον περασμένο Σεπτέμβριο, ενώ εκκρεμεί ακόμη η προκήρυξη άλλων 19.557 θέσεων σε περιφέρειες, υπουργεία και εποπτευόμενους φορείς. Οι δράσεις συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το συνολικό κονδύλι φτάνει τα 200 εκατ. ευρώ. Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους, εγγεγραμμένους στο μητρώο του ΟΑΕΔ ανέργους, ηλικίας 18 ετών και άνω, θα διαρκέσει έως και τη Δευτέρα 27-4-2015. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά μέσω του Διαδικτύου, στον ιστότοπο του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr).

Δικαίωμα υποβολής αιτήσεων έχουν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ που ανήκουν σε, τουλάχιστον, μία από τις παρακάτω κατηγορίες:

1. Μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών, ομοίως, είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ.

2. Μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.

3. Μακροχρόνια άνεργοι.

4. Ανεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ, πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα.

5. Ανεργοι άνω των 29 ετών.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, το σύστημα επιλογής βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού του ΟΑΕΔ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή