Επίθεση κουκουλοφόρων στις Σκουριές

Επίθεση κουκουλοφόρων στις Σκουριές

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίθεση από ομάδες κουκουλοφόρων, οι οποίοι με σφενδόνες πετούσαν πέτρες και μπουλόνια, κατήγγειλαν πως δέχθηκαν προχθές στις Σκουριές εργαζόμενοι στην εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός». Οπως κατήγγειλε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Σκουριών «Αγία Βαρβάρα», Γιώργος Χατζής, περίπου 100 ξενόφερτοι κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε εργαζομένους της εταιρείας, που διαδήλωναν χωρίς να κρύβουν τα πρόσωπά τους για τις θέσεις εργασίας τους. Οι εργαζόμενοι έδωσαν μάλιστα και βίντεο στη δημοσιότητα, όπου διακρίνονται άτομα με κουκούλες να πετούν πέτρες και να χρησιμοποιούν σφενδόνες κατά εργαζομένων στα ορυχεία. Ο κ. Χατζής κατήγγειλε επίσης πως συνάδελφοί του δέχθηκαν την Κυριακή το βράδυ απειλές και επιθέσεις στα σπίτια τους στην Ιερισσό, ενώ φθορές υπέστησαν τα αυτοκίνητά τους.

Τελείως διαφορετική εικόνα παρουσιάζεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής, ο οποίος στρέφεται ευθέως κατά της αστυνομίας: «Το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. είχε για άλλη μία φορά στόχο το κίνημα. Οι υπάλληλοι της Eldorado όχι μόνο δεν εμποδίστηκαν στο να προσεγγίσουν το σημείο της προαναγγελθείσας συγκέντρωσης, αλλά αφέθηκαν και ανενόχλητοι να επιτεθούν με πέτρες και καδρόνια στον συγκεντρωμένο κόσμο», «σε συνεργασία με την αστυνομία», η οποία χρησιμοποίησε «χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης». Η τοπική οργάνωση του κυβερνώντος κόμματος καλεί την κυβέρνηση να αντικαταστήσει άμεσα τον αστυνομικό διευθυντή Χαλκιδικής και τον επικεφαλής αξιωματικό της σημερινής επιχείρησης.

«Θα έχουμε νεκρούς στις Σκουριές εάν δεν αντιμετωπιστεί πολιτικά το φαινόμενο. Τα πράγματα έχουν αγριέψει…» είπε χθες στους δημοσιογράφους ο κ. Γ. Πανούσης, ο οποίος σημείωσε πως είδε «τις εικόνες με άτομα που φορούσαν κουκούλες και στολές παραλλαγής να πετούν με σφεντόνες πέτρες και μπουλόνια». Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κάλυψε τις ενέργειες των αστυνομικών, αλλά δήλωσε ότι θα γίνει ΕΔΕ για να διαπιστωθεί εάν υπήρξε λάθος στον σχεδιασμό και στην ανάπτυξη των αστυνομικών δυνάμεων. «Η δουλειά της αστυνομίας στις Σκουριές ήταν να μη σκοτωθούν μεταξύ τους οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές, που βρίσκονται σε συνεχή σύγκρουση με κινδύνους για τη ζωή τους», τόνισε.

«Κάτι δεν πήγε καλά»

Επικριτικός, πάντως, για την παρέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. εμφανίστηκε ο υπουργός Εργασίας Π. Σκουρλέτης, ο οποίος μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» σημείωσε, αναφερόμενος στην αστυνομία: «Δεν ξέρω τι εντολές είχαν, αλλά κάτι δεν πήγε καλά. Μάλλον, πολλά δεν πήγαν καλά. Αρα, η αστυνομία δεν πέτυχε τον στόχο της». Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Τ. Κορωνάκης, τόνισε από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ πως «για εμάς ο αγώνας των Σκουριών είναι ένα σύμβολο» κι επέρριψε ευθύνες στην αστυνομία, γιατί δεν κατάφερε να κρατήσει μακριά τις δύο πλευρές.

Την ίδια ώρα, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Χαλκιδικής και το Σωματείο Μεταλλωρύχων κατέθεσαν προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας με την οποία ζητούν τη συνέχιση των εργασιών στα μεταλλεία χρυσού και την ακύρωση αποφάσεων που εκδόθηκαν μετά τις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου με τις οποίες σταματούν εν μέρει οι εργασίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή