Castellon: το αεροδρόμιο «φάντασμα» της Ισπανίας αποκτά ζωή

Castellon: το αεροδρόμιο «φάντασμα» της Ισπανίας αποκτά ζωή

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν και τα εγκαίνιά του έγιναν με τυμπανοκρουσίες τον Μάρτιο του 2011, ποτέ μέχρι σήμερα δεν λειτούργησε κανονικά.

Ο λόγος για το αεροδρόμιο Castellon της ομώνυμης ισπανικής πόλης, η κατασκευή του οποίου ξεπέρασε τα 150 εκατ. ευρώ – με τις 300.000 ευρώ εξ αυτών να έχουν καταβληθεί για τη δημιουργία στην είσοδο των εγκαταστάσεων ενός χάλκινου αγάλματος, ύψους 7,3 μ., του τοπικού πολιτικού Carlos Fabra, που ήταν και ο εμπνευστής του έργου.

Το «πανάκριβο» αεροδρόμιο εγκαινιάστηκε αλλά παρέμεινε κλειστό, συνιστώντας άλλη μία θλιβερή υπενθύμιση του οικονομικού «ξεφαντώματος» και της διαφθοράς που είχε προηγηθεί της κρίσης στην Ισπανία, την ίδια στιγμή που ο Fabra, μέλος του τότε κυβερνώντος Κόμματος του Λαού και πρώην ηγέτης της περιφέρειας Castellon, σήμερα εκτίνει τετραετή ποινή φυλάκισης για φορολογική απάτη.

«Λένε ότι είμαστε τρελοί που εγκαινιάζουμε ένα αεροδόμιο χωρίς αεροπλάνα. Δεν καταλαβαίνουν τίποτα… Αυτό είναι ένα αεροδρόμιο για τον λαό», είναι η μνημειώδης δήλωση που είχε κάνει τότε στους δημοσιογράφους.

Τα χρόνια όμως πέρασαν και το αεροδρόμιο, που γρήγορα εξελίχθηκε σε «φάντασμα», φαίνεται πως φέτος γυρίζει σελίδα και πιο συγκεκριμένα περνάει στα χέρια της Ryanair, που αποφάσισε να συνδέσει το Castellon με το Stansted (Λονδίνο) και το Bristol από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, αναλαμβάνοντας συγχρόνως τη διοίκησή του.

Τέσσερα χρόνια μετά από εκείνα τα εγκαίνια, λοιπόν, οι δηλώσεις που γίνονται από πλευράς της διαχειρίστριας ιρλανδικής αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους είναι ολότελα διαφορετικές: «Τώρα κάθε κάτοικος της περιοχής θα μπορεί να απολαμβάνει τις πτήσεις της Ryanair στο πρώτο ισπανικό αεροδρόμιο που διαχειρίζονται αποκλειστικά ιδιώτες», είπε ο marketing manager της Ryanair José Espartero, δίνοντας το στίγμα της νέας εποχής.

Για να λέμε όλη την αλήθεια, πάντως, υπήρξαν και στιγμές που παρουσιάστηκε δραστηριότητα στους χώρους του αεροδρομίου, όπως οι πτήσεις τσάρτερ της τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας Villarreal, η φανέλα της οποίας είναι χορηγία του αεροδρομίου (!), που πέταξαν από και προς το Castellon.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή