Ποια είναι η πόλη με το μεγαλύτερο απογευματινό μποτιλιάρισμα;

Ποια είναι η πόλη με το μεγαλύτερο απογευματινό μποτιλιάρισμα;

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κωνσταντινούπολη, Μόσχα και Αγία Πετρούπολη στην κορυφή.

Αν είστε συνηθισμένοι σε άδειους δρόμους και κοντινές αποστάσεις που καλύπτονται σε λίγα λεπτά της ώρας, είναι βέβαιο ότι η Κωνσταντινούπολη θα σας δυσκολέψει αρκετά. Ειδικά αν έχετε να προλάβετε μια απογευματινή πτήση. Τι σημαίνει αυτό; Οτι για μια απόσταση που υπό νορμάλ συνθήκες καλύπτεται σε 30 λεπτά θα σας πάρει ακριβώς τον διπλάσιο χρόνο για να φτάσετε στον προορισμό σας (σε ώρα απογευματινής αιχμής τουλάχιστον), αλλά και ότι οι κάτοικοι της Πόλης περνούν περί τις 125 ώρες το χρόνο κολλημένοι στην κίνηση. Δεύτερη χειρότερη πόλη απογευματινού «κολλήματος» είναι η Μόσχα και τρίτη η Αγία Πετρούπολη.

Οι δύο ρωσικές μεγαλουπόλεις παρουσιάζουν κίνηση καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ οι κάτοικοί τους χάνοντας περί τις 110 ώρες το χρόνο στους δρόμους. Ακολουθούν η Πόλη του Μεξικού, η κινεζική Chongqing, η Recife της Βραζιλίας και το Βουκουρέστι της Ρουμανίας, ενώ Ρίο ντε Τζανέιρο, Shenzhen, και Λος Αντζελες συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα.

Η παραπάνω λίστα διαμορφώθηκε από την εταιρεία ερευνών TomTom (The TomTom Traffic Index 2015) και βασίζεται σε δεδομένα που συλλέγει σε πραγματικό χρόνο από οχήματα που κινούνται στο οδικό δίκτυο της εκάστοτε πόλης. Τα δε αποτελέσματά της βασίζονται σε περισσότερα από 9 τρισεκατομμύρια δεδομένα, καθώς μετράει σε πόσο χρόνο καλύπτεται μια απόσταση 30 λεπτών σε συγκεκριμένες -και εν προκειμένω απογευματινές- ώρες αιχμής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή