Τραυματίες δύο αστυνομικοί σε επεισόδιο με Ρομά στο Ναύπλιο

Τραυματίες δύο αστυνομικοί σε επεισόδιο με Ρομά στο Ναύπλιο

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) Αργολίδας τραυματίστηκαν σε επεισόδια με Ρομά έξω από το δικαστικό Μέγαρο Ναυπλίου. Μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της πόλης για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, ενώ ένας από τους Ρομά, 21 ετών, συνελήφθη.

Τα επεισόδια ξέσπασαν μετά την ανακοίνωση ετυμηγορίας του δικαστηρίου που επέβαλε ποινή κάθειρξης 8 ετών σε γυναίκα Ρομά που δικαζόταν για ληστείες. Στο άκουσμα της απόφασης, ο σύζυγος και ο γιος της κατηγορουμένης ξέσπασαν σε φωνές μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου, ενώ τη στιγμή που αστυνομικοί μετέφεραν τη γυναίκα στο περιπολικό, ομάδα 200 περίπου Ρομά που είχαν συγκεντρωθεί για συμπαράσταση έξω από το δικαστικό μέγαρο προκάλεσαν επεισόδια. Συγκεκριμένα, ο γιος της γυναίκας Ρομά, 21 ετών, προκάλεσε φθορές σε περιπολικό και μαζί με ομάδα περίπου 30 ατόμων επιτέθηκαν σε αστυνομικούς που επιχείρησαν να τον σταματήσουν. Τελικά, ο 21χρονος συνελήφθη, ενώ στη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν ελαφρά δύο αστυνομικοί της ΟΠΚΕ.

Οι αστυνομικοί διακομίστηκαν στο γενικό νοσοκομείο Ναυπλίου, όπου υποβλήθηκαν σε εξετάσεις, δίχως πάντως η κατάσταση της υγείας τους να εμπνέει ανησυχία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή