Νέα τραγωδία στο Αιγαίο με παράτυπους μετανάστες

Νέα τραγωδία στο Αιγαίο με παράτυπους μετανάστες

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επτά μετανάστες ανέσυραν νεκρούς χθες από τα νερά του Αιγαίου οι τουρκικές αρχές, ενώ άλλοι εννέα διασώθηκαν. Η νέα τραγωδία στο Αιγαίο σημειώθηκε χθες, όταν λέμβος με 20 μετανάστες (σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν από τις τουρκικές υπηρεσίες) βυθίστηκε, καθώς κατευθυνόταν προς το νησί της Κω. Για το περιστατικό είχαν ενημερωθεί και οι ελληνικές αρχές, αλλά οι έρευνες του Λιμενικού Σώματος στα ελληνικά χωρικά ύδατα δεν έφεραν αποτέλεσμα. Αργότερα, τουρκικά διασωστικά μέσα βρήκαν τους διασωθέντες αλλά και τους νεκρούς ναυαγούς. Σύμφωνα με τις τουρκικές υπηρεσίες, οι μετανάστες προέρχονταν από Συρία και Ιράκ, ενώ δεν υπάρχει εικόνα για τα αίτια που οδήγησαν στο ναυάγιο. Ιδιαίτερη εντύπωση πάντως δημιούργησε το γεγονός πως οι μετανάστες που πνίγηκαν φορούσαν σωσίβια. Οι τουρκικές αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για τους τέσσερις ναυαγούς που αγνοούνται, με χρήση δύο ελικοπτέρων, δύο πλοίων κι ενός ακόμη σκάφους.

Ερευνα στα ελληνικά χωρικά ύδατα πραγματοποιεί η κανονιοφόρος «Μαχητής», με σκοπό τον πιθανό εντοπισμό κάποιων από τους αγνοουμένους.

Σε άλλο περιστατικό, χθες το πρωί, το Λιμενικό προχώρησε στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα εννέα παράνομα εισελθόντων αλλοδαπών επίσης στην Κω. Υστερα από έρευνες, εντοπίστηκαν οι 39 μετανάστες σε ιστιοφόρο σκάφος που είχε προσαράξει στα αβαθή στη θαλάσσια περιοχή Αλυκή Τιγκακίου στην Κω. Οι επιβαίνοντες συνελήφθησαν, αφού στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ το ιστιοφόρο κατασχέθηκε.

Αλλοι 26 αλλοδαποί διασώθηκαν και στη συνέχεια συνελήφθησαν στη Λέσβο. Οι μετανάστες πλησίαζαν το νησί και μόλις είδαν το σκάφος του Λιμενικού βούλιαξαν το φουσκωτό τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή