Αντιπερισπασμός η κίνηση Σταμάτη

Αντιπερισπασμός η κίνηση Σταμάτη

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ουδέν νεώτερον για μίζες στα εξοπλιστικά και για πολιτικά πρόσωπα προέκυψε από την τετράωρη κατάθεση της συζύγου του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου, Βίκυς Σταμάτη, ενώπιον του εισαγγελέα εφετών Γρηγόρη Πεπόνη, επιβεβαιώνοντας τις αρχικές επιφυλάξεις των δικαστικών αρχών, οι οποίες έβλεπαν με δυσπιστία τα λεγόμενα περί αποκαλύψεων.

Η σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της επιχείρησε να δικαιολογήσει την κίνησή της να αποδράσει από το Δρομοκαΐτειο, όπου νοσηλευόταν φρουρούμενη, αναφέροντας ότι η απορριπτική απόφαση της δικαιοσύνης στο αίτημά της για αποφυλάκιση την απογοήτευσε και την οδήγησε στη φυγή.

Σε ό,τι αφορά τα εξοπλιστικά και τις μίζες που διακινήθηκαν σε συγκεκριμένα προγράμματα, η Βίκυ Σταμάτη δεν κατέθεσε κάτι αξιόλογο ή αξιοποιήσιμο από τις δικαστικές αρχές, επέμεινε στο ότι η ίδια και ο σύζυγός της είναι αθώοι και πρόσθεσε ότι συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα τους επιβουλεύονται και βρίσκονται πίσω από τις ποινικές τους διώξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρθηκε και σε δύο πολιτικούς τους οποίους θεωρεί υπεύθυνους των δεινών της, ενώ για μια ακόμα φορά εξέφρασε την πικρία της για τις δικαστικές αρχές που δεν την αποφυλακίζουν.

Από την πλευρά του, ο κ. Γρηγόρης Πεπόνης, που έλαβε την κατάθεσή της, εξήγησε ότι θα τη διαβιβάσει αρμοδίως στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, όπου και διεξάγεται η δίκη της, αλλά και του συζύγου της, σε δεύτερο βαθμό, για να συμπεριληφθεί στην υπάρχουσα δικογραφία.

Σε κάθε περίπτωση, η κατάθεση της Βίκυς Σταμάτη θα διαβιβαστεί και στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για αξιολόγηση, ενώ η έρευνα για τις συνθήκες της απόδρασής της συνεχίζεται προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες –πέραν της ιδίας– και σε όσους τη συνέδραμαν. Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής της, δικαστικές πηγές, αξιολογώντας τις κινήσεις της συζύγου του πρώην υπουργού και τα περί αποκαλύψεων που άφηνε να εννοηθεί ότι θα κάνει για μίζες στα εξοπλιστικά, έκαναν λόγο για «κίνηση αντιπερισπασμού προκειμένου να απαλυνθούν, ενδεχομένως, οι αρνητικές εντυπώσεις από την απόδρασή της».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή