12 τροφές που δεν πρέπει να λείπουν από την δίαιτα σας

12 τροφές που δεν πρέπει να λείπουν από την δίαιτα σας

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποιες τροφές πρέπει να εντάξετε στο καθημερινό διαιτολόγιο σας για να χάσετε κιλά; Με τόσες υπέρ-τροφές και διαιτητικά προϊόντα είναι λογικό να έχετε μπερδευτεί, όμως, όπως συμβουλεύουν οι διατροφολόγοι μια ισορροπημένη διατροφή σε συνδυασμό με τροφές που ενισχύουν την καύση του λίπους μπορεί να σας βοηθήσει να ενισχύσετε τον μεταβολισμό σας και να χάσετε κιλά πιο γρήγορα. Δείτε ποιες είναι οι 12 τροφές που δεν πρέπει να λείπουν από την δίαιτά σας, αν ακολουθείτε ένα εντατικό πρόγραμμα γυμναστικής και θέλετε να δείτε γρήγορα αποτελέσματα:

Βρώμη: Ιδανική για το πρωινό γεύμα, η βρώμη δίνει ενέργεια στον οργανισμό, ειδικά αν κάνετε γυμναστική καθημερινά.

Σταφίδες: Μια χούφτα σταφίδες είναι ιδανικές για το απογευματινό σνακ πριν το γυμναστήριο. Θα σας χορτάσουν και θα σας δώσουν ενέργεια.

Μπανάνα: Οι μπανάνες λειτουργούν σαν τα ενεργειακά ποτά. Οι υδατάνθρακες και ηλεκτρολύτες που περιέχει ενισχύουν τις αθλητικές επιδόσεις και αυξάνουν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα.

Τζίνζτερ: Καταπολεμά την ναυτία και μειώνει τον πόνο των μυών μέχρι και 20%

Κεράσια: Είναι ιδανικά σαν σνακ μετά την γυμναστική!

Κουρκουμάς: Ένα πολύ νόστιμο μπαχαρικό που μειώνει τον πόνο των αρθρώσεων.

Αυγά: Ιδανικά για το πρωινό, σας κρατά χορτάτους και βοηθά στην μείωση του πόνου των μυών μετά από έντονη γυμναστική.

Πρωτεΐνη: Οι τροφές που είναι πλούσιες σε πρωτεΐνη είναι ιδανικές για να αποκτήσετε καλλίγραμμους γλουτούς και σφιχτούς κοιλιακούς.

Σολομός ή τόνος: Η πρωτεΐνη που περιέχουν βοηθά στην ενδυνάμωση των μυών.

Φιστίκια Αιγίνης: Μια χούφτα είναι αρκετή για να διώξει την πείνα που αισθάνεστε όταν κάνετε δίαιτα ή μετά την γυμναστική, ενώ δεν περιέχουν πολλές θερμίδες.

Παντζάρια: Μια σαλάτα με παντζάρια μπορεί να σας βοηθήσει να έχετε καλύτερες αθλητικές επιδόσεις ενώ είναι ένα υγιεινό πιάτο που δημιουργεί και μια αίσθηση πληρότητας.

Φασόλια σόγιας:  Τα φασόλια σόγιας είναι ιδανικά για κάθε δίαιτα αφού περιέχουν πρωτεΐνη αλλά και φυτικές ίνες που θα ενισχύσουν τον μεταβολισμό σας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή