Μαρίνα Βερνίκου: Δημιουργικά ευαίσθητη

Μαρίνα Βερνίκου: Δημιουργικά ευαίσθητη

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η θέλησή της να βοηθήσει εκεί όπου υπάρχει ανάγκη, έδωσε το έναυσμα στη Μαρίνα Βερνίκου να ασχοληθεί με το φιλανθρωπικό έργο, και μάλιστα με ιδιαίτερα δημιουργικό τρόπο. «Πάντα ήθελα να αφιερώσω χρόνο για φιλανθρωπικό σκοπό. Η γιαγιά μου, η Μαρίνα Βερνίκου, ήταν πρότυπο για μένα. Ήταν δικηγόρος και ασκούσε το επάγγελμα εθελοντικά, βοηθώντας φτωχούς ανθρώπους. Έφτιαξα λοιπόν την CREAID, από τις λέξεις creation -δημιουργία- και aid – βοηθάω», εξηγεί η ίδια. Πρόκειται για ένα νεοσύστατο μη κερδοσκοπικό οργανισμό που έχει σκοπό να υπηρετεί τις θεμελιώδεις αρχές του αμοιβαίου σεβασμού και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Πρωταρχικός στόχος του, να προσφέρει μια κινητή μονάδα στους Γιατρούς του Κόσμου, μέσα από μια δημοπρασία χειροποίητων tote bags που σχεδίασε η ίδια και έδωσε να φιλοτεχνήσουν 200 επιφανείς Έλληνες καλλιτέχνες, σχεδιαστές, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι και προσωπικότητες που έχουν αφήσει το στίγμα τους στην αθηναϊκή ζωή. «Ήθελα κάτι που να είναι χρηστικό και να αρέσει σε όλους. Τις τσάντες τις αγαπούν άντρες και γυναίκες. Με ενδιέφερε επίσης η ενεργή συμμετοχή του καθενός – να νιώθει δικό του το σκοπό. Όλοι βγάζουν κάτι από τον εαυτό τους μέσα από τη δημιουργία». Οι συμμετέχοντες, ανάμεσά τους ο Αλέκος Φασιανός, ο Παναγιώτης Τέτσης, ο Κώστας Τσόκλης, η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η Κατερίνα Παναγοπούλου, η Ρόη Αποστολοπούλου, η Ιωάννα Μαρινοπούλου, η Δήμητρα Γαλάνη, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, η Σοφία Κοκοσαλάκη, οι Deux Hommes και πολλοί άλλοι, λαμβάνουν τις μπεζ ή μαύρες totes και έχουν τρεις εβδομάδες για να δημιουργήσουν τη δική τους τσάντα, που θα δημοπρατηθεί την 1η Απριλίου στο κτήριο One Athens στο Κολωνάκι, σε ένα event που θα παρουσιάσει η ίδια η Μαρίνα Βερνίκου.

«Ξεκίνησα πριν από λίγο καιρό να φωτογραφίζω μικρά παιδιά στους Γιατρούς του Κόσμου», εξηγεί. «Βλέποντας τη δουλειά τους θέλησα να τους βοηθήσω». Δεν είναι η πρώτη φορά που η Μαρίνα Βερνίκου επιστρατεύει το φωτογραφικό ταλέντο της για καλό σκοπό. Το 2012, εξέδωσε το λεύκωμα My Acropolis και διέθεσε τα έσοδα από τις πωλήσεις για την ενίσχυση των συσσιτίων για τους άστεγους της Αθήνας. «Ο εθελοντισμός και η φιλανθρωπία είναι σημάδια πολιτισμού και αναγκαιότητα στις δύσκολες μέρες που περνάει η χώρα μας. Θεωρώ πως οι μεγαλύτερες ανάγκες παρατηρούνται στους τομείς της σίτισης, της στέγασης και της ιατρικής φροντίδας. Μελλοντικά, σκεφτόμαστε να διοργανώνουμε events, με τα έσοδα των οποίων θα στηρίζουμε άλλες φιλανθρωπικές οργανώσεις».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή