Τι αποκαλύπτει το πόρισμα Κορέα

Τι αποκαλύπτει το πόρισμα Κορέα

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο φως έφερε ο ΣΚΑΪ το πόρισμα του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αρ. Κορέα για την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» στο ποδόσφαιρο που περιλαμβάνει τα ονόματα 16 προσώπων στα οποία ασκείται ποινική δίωξη. Από το πόρισμα που εστιάζει στην περίοδο 2012-2014 προκύπτει ότι η καρδιά της «εγκληματικής οργάνωσης» χτυπούσε εντός της ΕΠΟ και συγκροτήθηκε από τρία πρόσωπα που λειτουργούσαν στους κόλπους και συγκεκριμένα δύο μέλη του Δ.Σ. και ένα υψηλόβαθμο στέλεχος.

Στη συνέχεια τη διεύθυνση της «εγκληματικής οργάνωσης» ανέλαβε πρόεδρος ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας που κυριάρχησε στον χώρο του ποδοσφαίρου σε συνεργασία με τα δύο εκ των τριών μελών της ΕΠΟ που τη συγκρότησαν. Ως μέλη της «εγκληματικής οργάνωσης» αναφέρονται συνολικά τρία μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΟ, ο πρόεδρος ΠΑΕ, το υψηλόβαθμο στέλεχος και δύο μέλη της ΚΕΔ. Η «εγκληματική οργάνωση», μεταξύ άλλων, όριζε συγκεκριμένους διαιτητές σε συγκεκριμένους αγώνες ομάδων που ήθελε να ευνοηθούν ή να αδικηθούν, «εξαφάνιζε» διαιτητές από τους πίνακες, ενώ επέλεγε άλλους με ανορθόδοξα κριτήρια, επιχειρούσε να επηρεάσει δικαστικές αποφάσεις υπέρ συγκεκριμένων ομάδων και επέλεγε το πρόσωπο του προέδρου της ΕΠΟ. Παράλληλα είχε δημιουργηθεί ένα «σύστημα» οικονομικά αδύναμων ομάδων που προθυμοποιούνταν να ενισχύονται με δανεικούς ποδοσφαιριστές αναπτύσσοντας στενές σχέσεις με τον δανειστή.

Στα δύο μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΟ και το υψηλόβαθμο στέλεχος της ομοσπονδίας ασκείται ποινική δίωξη για συγκρότηση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και κατά περίπτωση απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, απόπειρα εκβίασης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και δωροδοκία-δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Στον πρόεδρο ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας ασκείται ποινική δίωξη για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ηθική αυτουργία σε απόπειρα εκβίασης κατά συνήθεια, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, ηθική αυτουργία σε έκρηξη από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο και ηθική αυτουργία σε δωροδοκία-δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Στα δύο μέλη της ΚΕΔ ασκείται ποινική δίωξη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, β) απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, γ) απόπειρα εκβίασης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, δ) δωροδοκία-δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση. Τέλος, για το τρίτο μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΟ ασκήθηκε ποινική δίωξη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και απόπειρα εκβίασης κατά συναυτουργία. Οι διώξεις είναι σε βαθμό κακουργήματος.

Επίσης, στο ίδιο πόρισμα ο εισαγγελέας Αρ. Κορέας ασκεί δίωξη στον πρόεδρο του Λεβαδειακού Ι. Κομπότη για συναυτουργία σε δωροδοκία – δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα και στους διαιτητές της Σούπερ Λίγκας Κάμπαξη, Αμπάρκιολη και Ιωαννίδη για συναυτουργία σε δωροδοκία-δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα.

Τέλος, ασκεί ποινικές διώξεις στα νυν και πρώην μέλη των πειθαρχικών επιτροπών ΕΠΟ και Φούτμπολ Λιγκ Παντελοπούλου, Ζάμπρα, Ζυγογιάννη, Βλάσση και Αναστασάκη για δωροδοκία – δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα που περιλαμβάνεται στις στοιχηματικές διοργανώσεις.

Η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια του ανακριτή Διαφθοράς, Γ. Ανδρεάδη, ο οποίος έχει ήδη αρχίσει τις κλήσεις για απαγγελία κατηγοριών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή