Πρόσωπα

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eίναι ένας από τους καλύτερους σκηνοθέτες στο Χόλιγουντ. Και συμπατριώτης μας. Ο Ελληνοαμερικανός Αλεξάντερ Πέιν  (φωτ.) φαίνεται ότι έχει βρει το θέμα της νέας του ταινίας. Εστιάζει σε ένα υπαρκτό πρόσωπο, την Τζόαν Γκίντερ, η οποία κατάφερε να κερδίσει το λαχείο τέσσερις φορές. Ομως δεν είχε μόνο τη θεά Τύχη στο πλευρό της, αλλά και την επιστήμη της στατιστικής, στην οποία είχε διδακτορικό η νικήτρια. Η περιουσία της έφτασε τα 20 εκατομμύρια δολάρια και προκάλεσε το ενδιαφέρον των Αρχών, που πραγματοποίησαν έρευνα για απάτη.

(…) H Tate και τα παραρτήματά της έχουν την παντοκρατορία της τέχνης στη Βρετανία. Αν όμως η Tate Modern, που είναι αφιερωμένη στους καλλιτέχνες του 20ού αιώνα, είναι μακράν το δημοφιλέστερο μουσείο, η Tate Britain δεν τα πάει εξίσου καλά. Πρόσφατα παραιτήθηκε η επικεφαλής της, Πενέλοπι Κέρτις, η οποία αναλαμβάνει τη διεύθυνση του μουσείου Γκουλμπενκιάν στη Λισσαβώνα. Οι αποφάσεις της δέχθηκαν συχνά κριτική, αλλά η αλήθεια είναι ότι έπρεπε να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα που προέκυψαν από την οικονομική κρίση.

(…)Εσπασε τα ταμεία η ταινία «Fast & Furious 7», η οποία μέσα στο πρώτο Σαββατοκύριακο προβολής έφτασε τα 385 εκατομμύρια δολάρια εισπράξεων παγκοσμίως. Εκτός από τον αδικοχαμένο Πολ Γουόκερ υπάρχει ένα εντυπωσιακό καστ, στο οποίο «εκπροσωπούνται» όλες οι φυλές και οι κουλτούρες. Σύμφωνα με τους αναλυτές, αυτό είναι και το μυστικό της επιτυχίας της ταινίας, καθώς τα εκατομμύρια των θεατών παγκοσμίως βρίσκουν κάποιον ηθοποιό με τον οποίο μπορούν να ταυτιστούν.

(…) Yπήρξε μία από τις πιο περίεργες προσωπικότητες του κινηματογράφου, που κανένας βιογράφος δεν μπόρεσε να ψυχολογήσει σε βάθος. Ο συγγραφέας Πίτερ Ακρόιντ επιχειρεί και αυτός να διεισδύσει στην προσωπικότητα του Αλφρεντ Χίτσκοκ. Καταλήγει να μιλάει για έναν αλλόκοτο χαρακτήρα, τον οποίο περιέβαλλαν συνεχώς ο φόβος και οι νευρώσεις. Πρόκειται για ένα ακόμη βιβλίο αφιερωμένο στον αινιγματικό Αλφρεντ και στα μυστικά του βίου του, που φαίνεται ότι πήρε μαζί στον τάφο του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή