Δημοκρατία και λογική

Κύριε διευθυντά

Δυσανασχετώ και εξοργίζομαι όταν συλλογισμοί άσχετοι προβάλλονται σαν να έχουν λογική ακολουθία και συνέπεια. Ο ΣΥΡΙΖΑ στοχοποιώντας την ελπίδα, πέτυχε μια πολύ σημαντική εκλογική νίκη, έστω κι αν αντιπροσώπευε το ένα τρίτο των εκλογέων. Υποσχέθηκε πολλά ανακουφιστικά για τον λαό. Θέλαμε, στη συντριπτική μας πλειονότητα, να ελπίζουμε την επιτυχία του. Να σωθεί υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια, που χάσαμε. Ευθύνη των κυβερνώντων είναι να τηρήσουν αυτά που υποσχέθηκαν. Αλλά μόνον αυτών! Καμιά υποχρέωση δεν προέκυψε για τους δανειστές και πιστωτές μας, επειδή παραδώσαμε τη διακυβέρνηση στον ΣΥΡΙΖΑ. Aρχισαν μακρές, αλλά τραγικά χωρίς σχέδιο, επίπονες διαπραγματεύσεις, αλλά και επιπόλαιες προκλητικές δηλώσεις. Eθιξαν κατάφωρα τους δανειστές μας.

Επισείεται επιπλέον συνεχώς, επισήμως και ανεπισήμως, από κ. Τσίπρα και τους περί αυτόν, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι οι δανειστές μας πρέπει να σεβαστούν την ψήφο του ελληνικού λαού, που αποφάσισε δημοκρατικά. Αλλιώς προσβάλλεται η έννοια της δημοκρατίας. Δηλαδή ο λαός μας αποφάσισε να μην πληρώνει τα χρέη του. Χρέη που αυξήθηκαν «τοκογλυφικά», με 0,05% επιτόκιο, δεν πληρώνονται! Αποφάσισε ο «υπερήφανος» λαός να παραγραφούν οι αλόγιστες για χρόνια σπατάλες. Ο «αξιοπρεπής» λαός αποφάσισε ότι είναι υποχρεωμένοι να μας συμπληρώνουν αενάως τις οικονομικές μας ανάγκες, αλληλέγγυα οι άλλοι λαοί της Ευρωπαϊκής Eνωσης. Eτσι αποφασίσαμε! Αλλά αυτά είναι για εσωτερική κατανάλωση και αποπροσανατολισμό του λαού.

Δεν μπορώ λοιπόν να κατανοήσω τι λογική σχέση έχει η δημοκρατική άσκηση του εκλογικού δικαιώματος με χρέη. Καμιά εκλογή δεν μπορεί να τα διαγράψει. Ασφαλώς κανένας πιστωτής μας δεν ενδιαφέρεται ποιος μας κυβερνά ή τι πολίτευμα έχουμε. Τους ενδιαφέρει αποκλειστικά και μόνο να εξοφληθούν τα οφειλόμενα. Ή μήπως κάνω λάθος;

Δημ. Γ. Σμυρλης – Συντ/χος Λυκειάρχης

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή