Νέες συμπαραγωγές κινηματογραφικών ταινιών από τον ΟΤΕ TV

Νέες συμπαραγωγές κινηματογραφικών ταινιών από τον ΟΤΕ TV

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι καιροί για τον ελληνικό κινηματογράφο είναι αναμφισβήτητα δύσκολοι. Αν και η διάθεση για δημιουργία είναι μεγάλη και οι νέες τεχνολογίες βοηθούν, οι Ελληνες κινηματογραφιστές έχουν να αντιμετωπίσουν πολλά εμπόδια -κυρίως οικονομικά- προκειμένου να κάνουν τις ταινίες τους. Κάθε επικουρική πρωτοβουλία λοιπόν είναι ευπρόσδεκτη· μια τέτοια έχει πάρει και τώρα προεκτείνει ο OTE TV. Ενισχύοντας το ήδη υπάρχον πρόγραμμα συμπαραγωγής κινηματογραφικών ταινιών, ο ΟTE TV επεκτείνει τη συμμετοχή του στο σύνολο της δημιουργικής διαδικασίας, από την αξιολόγηση και την επιλογή των προτάσεων, την ανάπτυξη σεναρίων, τη χρηματοδότηση έως την οργάνωση και την εκτέλεση παραγωγής.

Σε αυτό το πλαίσιο, Ελληνες σεναριογράφοι, σκηνοθέτες και παραγωγοί καλούνται να καταθέσουν προτάσεις σεναρίων (treatments ή και ολοκληρωμένα σενάρια) για ταινίες μεγάλου μήκους, με τον ΟTE TV να αναλαμβάνει την ενεργή υποστήριξη ολόκληρου του κύκλου παραγωγής των ταινιών που θα επιλεγούν, ως κύριος ανάδοχος ή συμπαραγωγός. Ο διευθυντής του ΟTE TV Δημήτρης Μιχαλάκης δήλωσε σχετικά: «Στόχος μας, μέσα από αυτή την πρωτοβουλία, είναι να συνδεθούμε ακόμη περισσότερο με τον ελληνικό κινηματογράφο. Μας ενδιαφέρουν τα σενάρια που εμπνέονται από την ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας μας ή που βασίζονται σε έργα, κλασικά και νέα, της ελληνικής λογοτεχνίας με αντίστοιχη θεματολογία. Ζητούμενο είναι οι ταινίες αυτές να έχουν ευρεία απήχηση στο κοινό».

Για τη φετινή χρονιά, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν τις προτάσεις τους στο otetvcoproduction@ ote.gr από τις 30 Απριλίου έως τις 30 Ιουνίου 2015. Η τελική επιλογή θα έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή