Times: Μυστικά σχέδια των Ευρωπαίων για να εκδιώξουν την Ελλάδα από το ευρώ

Times: Μυστικά σχέδια των Ευρωπαίων για να εκδιώξουν την Ελλάδα από το ευρώ

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι χώρες της ευρωζώνης καταστρώνουν μυστικά σχέδια για να εκδιώξουν την Ελλάδα από το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, καθώς προετοιμάζονται για τη χρεοκοπία της χώρας τον επόμενο μήνα, επισημαίνεται σε άρθρο της βρετανικής εφημερίδας The Times.

Ένα υπόμνημα που συνέταξε το υπουργείο Οικονομικών της Φινλανδίας, που έχει στενές σχέσεις με τη Γερμανία, αποκαλύπτει τις προετοιμασίες για μια έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το έγγραφο αυτό προειδοποιεί ότι αυτή την άνοιξη θα πρέπει να ληφθούν «πολύ δύσκολες αποφάσεις» εν μέσω προβλέψεων ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει τον επόμενο μήνα, αν η ευρωζώνη δεν συμφωνήσει να της καταβάλει την επόμενη δόση βοήθειας μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες.

Μάλιστα όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η φινλανδική εφημερίδα Helsingin Sanomat, επικαλούμενη το περιεχόμενο ενός μυστικού υπομνήματος που ετοίμασε το υπουργείο Οικονομικών της Φινλανδίας, με ημερομηνία την 27η Μαρτίου, η Ελλάδα δεν αποκλείεται να υποχρεωθεί να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη εάν δεν υλοποιήσει όσα έχουν συμφωνηθεί στο Eurogroup, ώστε να λάβει επιπλέον χρηματοδότηση.

Το φινλανδικό ΥΠΟΙΚ φέρεται να επισημαίνει επίσης πως η χώρα μας δικαιούται να λάβει περαιτέρω χρηματοδοτική βοήθεια μόνο εφόσον εφαρμόσει το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που έχει συμφωνηθεί.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή