Πάσχα με λιακάδα μετά τα μποφόρ

Πάσχα με λιακάδα μετά τα μποφόρ

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με χειμωνιάτικο καιρό, δυνατούς ανέμους ακόμη και χιόνια στα ορεινά ξεκίνησε η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα. Από αύριο όμως βελτιώνεται ο καιρός, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ, και θα διατηρηθεί αίθριος για τις επόμενες ημέρες. Οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα κυρίως στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Συγκεκριμένα από χθες το μεσημέρι επιβλήθηκε απαγορευτικό απόπλου, με τους ανέμους να φτάνουν κατά τόπους ακόμα και τα 9 μποφόρ. Σύμφωνα με το Λιμεναρχείο, από το λιμάνι του Πειραιά δεν πραγματοποιήθηκαν τα δρομολόγια των επιβατηγών οχηματαγωγών πλοίων «Διαγόρας» (για Ρόδο, Σύμη, Κω, Κάλυμνο, Λέρο, Λειψούς και Πάτμο), Blue Star 2 (για Ρόδο, Κω, Θήρα), Blue Star Patmos (για Μυτιλήνη, Χίο) και Blue Star Paros (για Μύκονο, Τήνο, Σύρο). Επίσης ακυρώθηκαν τα δρομολόγια της Minoan Lines για Κρήτη, με την εταιρεία να αναφέρει ότι θα πραγματοποιήσει έκτακτα δρομολόγια μόλις αρθεί το απαγορευτικό. Απαγορευτικό απόπλου τέθηκε σε ισχύ από τις 17.30 το απόγευμα και στο λιμάνι της Ραφήνας, ενώ καθυστερήσεις καταγράφονταν και στο λιμάνι του Λαυρίου, με την ΕΜΥ να εκδίδει το απόγευμα δελτίο αναγγελίας θυελλωδών ανέμων για Βορειοανατολικό Αιγαίο, Νότιο Ευβοϊκό, Στενό Καφηρέα, Κεντρικό, Νοτιοανατολικό, Νοτιοδυτικό Αιγαίο, Ικάριο, Κρητικό, Καρπάθιο και Θάλασσα Σάμου.

Γεμάτοι τρέχουν από χθες στις ράγες, με πληρότητες 100%, οι συρμοί του ΟΣΕ, ενώ το Μ. Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα τα δρομολόγια θα περιοριστούν. Από τη Δευτέρα του Πάσχα όμως παρατηρείται και πάλι αυξημένη κίνηση στα τρένα του ΟΣΕ λόγω της επιστροφής των εκδρομέων. Ο ΟΣΕ έχει αυξήσει τη χωρητικότητα των συρμών κατά 15%.

Εντονη είναι και η αεροπορική δραστηριότητα το φετινό Πάσχα, καθώς χθες πραγματοποιήθηκαν 441 αφίξεις και αναχωρήσεις από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, ενώ για σήμερα έχουν προγραμματιστεί 448. Το Μ. Σάββατο αναμένεται να πραγματοποιηθούν 432 πτήσεις και την Κυριακή του Πάσχα 387. Τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθούν 449 πτήσεις και την Τρίτη 416. Συνολικά τις ημέρες του Πάσχα (από Μ. Πέμπτη έως Τρίτη του Πάσχα) πρόκειται να πραγματοποιηθούν 2.573 αναχωρήσεις και αφίξεις πτήσεων.

Δημοφιλέστεροι προορισμοί αναδεικνύονται η Κέρκυρα (δέκα επιπλέον πτήσεις), η Μύκονος, η Χίος και η Λήμνος. Στο εξωτερικό δίκτυο με δύο επιπλέον πτήσεις θα ταξιδέψουν οι πιστοί προς Τελ Αβίβ, αλλά και στην Πράγα και την Κατάνια.

Και με τα Ι.Χ. τους απέδρασαν από το κλεινόν άστυ οι εκδρομείς, σε ελαφρώς περιορισμένο ρυθμό σε σχέση με πέρυσι. Συγκεκριμένα από τα διόδια των Αφιδνών πέρασαν έως χθες το απόγευμα 27.898 οχήματα, έναντι 28.586 πέρυσι, την ίδια μέρα και έως την ίδια ώρα. Προς τα νότια, στην Ολυμπία Οδό, από τα διόδια της Ελευσίνας πέρασαν έως αργά χθες το απόγευμα 42.500 οχήματα, παρουσιάζοντας μείωση 3% σε σχέση με πέρυσι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή