Σύντομα (10/04/15)

3' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βραβεία στον διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής

Μεγάλη απήχηση σημείωσε ο 1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για παιδιά δημοτικού. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν πάνω από 1.400 μαθητές που παρουσίασαν ιδέες και προτάσεις λύσεων ρομποτικής. Το θέμα «Η δική μου πόλη» είλκυσε το ενδιαφέρον 450 ομάδων από όλη την Ελλάδα, που δημιούργησαν και παρουσίασαν μια ολοκληρωμένη ρομποτική κατασκευή, αναπτύσσοντας τις επιστημονικές τους δεξιότητες μέσω της εκπαίδευσης STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics). Το πρώτο βραβείο δόθηκε στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας, που κατασκεύασε ένα εργοστάσιο διαχωρισμού ανακυκλώσιμων υλικών. Το 2ο βραβείο κέρδισε το 3ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας, που κατασκεύασε ένα τελεφερίκ και το αστεροσκοπείο της Πεντέλης συνδυασμένο με τον μύθο του Θησέα και της Αριάδνης. Το τρίτο βραβείο κατέκτησε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σούδας κατασκευάζοντας μια κυλιόμενη ράμπα. Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό WRO Hellas με την υποστήριξη του ΟΤΕ και της Cosmote.

Συνταγματικά τα πρόστιμα για πλαστά τιμολόγια, ΦΠΑ

Συνταγματική είναι η επιβολή ειδικού προστίμου ΦΠΑ μαζί με την ταυτόχρονη επιβολή πρόσθετου φόρου σε περίπτωση πλαστογραφίας φορολογικών στοιχείων, σύμφωνα με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Σύμφωνα με το σκεπτικό των δικαστών του Β΄ τμήματος του ΣτΕ, που έκριναν προσφυγή αγρότη ο οποίος είχε πλαστογραφήσει τα φορολογικά του στοιχεία, η επιβολή διπλού προστίμου είναι «αναγκαία για την εξυπηρέτηση του επιδιωκόμενου σκοπού», δηλαδή την τιμωρία του παραβάτη και την αποτροπή διάπραξης παραβάσεων από τον ίδιο ή άλλα πρόσωπα. «Η σωρευτική επιβολή πρόσθετου φόρου και ειδικού προστίμου» λόγω μη νόμιμης επιστροφής ΦΠΑ «δεν προσκρούει στην αρχή της αναλογικότητας», απεφάνθησαν οι σύμβουλοι, κρίνοντας μάλιστα ότι η διάταξη του νόμου 2523/1997 για την επιβολή ειδικού προστίμου ΦΠΑ ισόποσου με το τριπλάσιο του παρανόμως επιστραφέντος φόρου, «ορώμενη τόσο αυτοτελώς όσο και σε συνδυασμό» με άλλες διατάξεις του ίδιου νόμου που αφορούν την επιβολή «χρηματικής κύρωσης για αχρεώστητη επιστροφή ΦΠΑ, δεν αντίκειται στη συνταγματική αρχή της αναλογικότητας».

Θέματα όπως οι χρηματοδοτικές λύσεις για τη διεύρυνση των περιθωρίων κέρδους των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων θα αναλυθούν στο συνέδριο Hospitality Forum & Awards 2015, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 11 Ιουνίου στην Αθήνα. Ειδικότερα, η 1η ενότητα του συνεδρίου θα έχει θέμα «Η Πολιτεία και η ελληνική ξενοδοχία», η 2η ενότητα θα έχει θέμα «Η χρηματοδότηση και η ασφάλιση των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων», η 3η «Τα κλειδιά της αναβάθμισης του ελληνικού ξενοδοχειακού προϊόντος» και η 4η «Τα σύγχρονα εργαλεία μάρκετινγκ και πωλήσεων ξενοδοχείων». Στο πλαίσιο του συνεδρίου, το οποίο διοργανώνεται από την εταιρεία Ethos Events, θα επιβραβευθούν ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της χώρας που έχουν διακριθεί για τις πρωτοποριακές τους δράσεις.

Ανοιξε το Rock Shop στο κέντρο της Αθήνας

Τις πύλες του άνοιξε το Rock Shop, το κατάστημα λιανικής πώλησης αξεσουάρ του Hard Rock Cafe Athens στο Μοναστηράκι. Το κατάστημα λειτουργεί από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ και εκεί οι επισκέπτες θα μπορούν να βρουν μεγάλη ποικιλία από αξεσουάρ, είδη που έχουν σχεδιαστεί αποκλειστικά για το κατάστημα της Αθήνας. Επόμενος σταθμός είναι η λειτουργία του μπαρ, το καλοκαίρι, ενώ το εστιατόριο αναμένεται να λειτουργήσει τον Νοέμβριο. Με την επένδυση αυτή υπολογίζεται να δημιουργηθούν συνολικά 80 νέες θέσεις εργασίας. Πρόκειται για εταιρικό κατάστημα της Hard Rock International.

Καινοτομία και νεανική επιχειρηματικότητα

Mέχρι και τις 22 Μαΐου 2015 θα είναι ανοικτός ο 2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Καινοτομίας και Νεανικής Επιχειρηματικότητας «ideatree» από το Ιδρυμα Νεολαίας και Δία βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ). Η κήρυξη του διαγωνισμού έγινε πριν από μερικές ημέρες και οι στόχοι του φετινού διαγωνισμού είναι: α) Η ανάδειξη και προώθηση της επιχειρηματικότητας, β) η προώθηση της έρευνας και παραγωγής καινοτομίας, γ) η ενθάρρυνση της δημιουργίας νέων επιχειρήσεων στους τομείς υψηλής προστιθέμενης αξίας και καινοτομίας και δ) η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου προγράμματος επιχειρηματικής επιτάχυνσης στην Ελλάδα. Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε όλους τους νέους 16-35 ετών, καθώς και σε νομικά πρόσωπα που εδρεύουν στη χώρα μας, με χρόνο λειτουργίας λιγότερο του ενός έτους. Οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλουν ηλεκτρονικά την επιχειρηματική τους πρόταση μέσα από την ιστοσελίδα του διαγωνισμού, www.ideatree.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή