Αγορά γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών από την Ινδία

Αγορά γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών από την Ινδία

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ινδία πρόκειται να αγοράσει 36 μαχητικά αεροσκάφη Rafale της Dassault Aviation, ανακοίνωσε απόψε ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσημη επίσκεψη στη Γαλλία, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Οι όροι και οι προϋποθέσεις της σύμβασης δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί, διευκρίνισε ο Μόντι.

“Ζήτησα από τον πρόεδρο Ολάντ να μας παραδώσει 36 Rafale, έτοιμα να πετάξουν”, είπε ο Ναρέντρα Μόντι στη συνέντευξη Τύπου.

Το συμβόλαιο αναμένεται να ανέλθει σε περίπου 4 δισεκ. ευρώ, καθώς η τιμή κάθε Ραφάλ προς εξαγωγή εκτιμάται πως ανέρχεται σε 110 εκατ. ευρώ χωρίς οπλισμό.

Η ινδική κυβέρνηση θέλει να αποκτήσει “το συντομότερο δυνατόν” τα 36 μαχητικά αυτό, λόγω των “κρίσιμων επιχειρησιακών αναγκών” της ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας, είπε ο Μόντι.

Ο Ναρέντρα Μόντι, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα το 2014, επιδιώκει να αρθεί το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις για την μεγαλύτερη αγορά, με στόχο τον εκσυγχρονισμό της ινδικής ΠΑ, η οποία σήμερα διαθέτει αρκετά εντελώς πεπαλαιωμένα αεροσκάφη όπως τα ρωσικά Mig 21.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή