FAZ: «Σοκ» από την απροθυμία της Αθήνας – τι απαντά το ΥΠΟΙΚ

FAZ: «Σοκ» από την απροθυμία της Αθήνας – τι απαντά το ΥΠΟΙΚ

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αξιωματούχοι της ευρωζώνης υπέστησαν σοκ από το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν παρουσίασε προτάσεις για μεταρρυθμίσεις στις συνομιλίες της περασμένης εβδομάδας και ειδικότερα για την απροθυμία της Αθήνας να μειώσει τις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων» έγραψε το Μεγάλο Σάββατο η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Ζeitung, στην κυριακάτικη έκδοσή της (FAS).

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η εφημερίδα, ευρωπαίος αξιωματούχος υποστήριξε πως ο Έλληνας εκπρόσωπος απλώς ζήτησε χρήματα «σαν ταξιτζής», επιμένοντας ότι η Ελλάδα σύντομα θα χρεοκοπήσει εάν δεν εκταμιευθούν.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι πιστωτές της Ελλάδας δεν πιστεύουν ότι η κατάσταση είναι όπως περιγράφεται. Έκριναν ακόμη ότι θα αποτελούσε εσωτερικό πολιτικό ζήτημα η αδυναμία καταβολής συντάξεων και μισθών εκ μέρους της Αθήνας.

Η εφημερίδα επισημαίνει τέλος ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, θα πρέπει να καταθέσει στην Μπούντεσταγκ, την κάτω Βουλή της Γερμανίας, προς ψήφιση οποιαδήποτε σημαντική τροποποίηση του ελληνικού προγράμματος μεταρρυθμίσεων.

Εντονη αντίδραση του ΥΠΟΙΚ

Το δημοσίευμα προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υπουργείου Οικονομικών, κύκλοι του οποίου το διέψευσαν κατηγορηματικά, κάνοντας λόγο για προσπάθεια υπονόμευσης της διαπραγμάτευσης.

Παράλληλα, υπογράμμισαν ότι εάν δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά του EuroWorking Group, θα αποκαλυφθεί ότι η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική από αυτή που ισχυρίζεται η FAZ.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι η γερμανική εφημερίδα οφείλει να απολογηθεί τόσο για τον τίτλο, όσο και για το περιεχόμενο του δημοσιεύματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή