Προς εξαγορά της Alcatel – Lucent η Νokia

Προς εξαγορά της Alcatel – Lucent η Νokia

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε συζητήσεις για την εξαγορά της μικρότερης γαλλικής εταιρείας τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού Alcatel – Lucent βρίσκεται η Nokia, όπως τονίζεται σε κοινή ανακοίνωση των δύο εταιριών που κάνει λόγο για «προχωρημένες συζητήσεις για πλήρη συγχώνευση».

Οι μετοχές της Alcatel, η οποία έχει χρηματιστηριακή αξία περίπου 11 δισ. ευρώ με βάση τη χθεσινή τιμή κλεισίματος της μετοχής της, αυξήθηκαν κατά 12,6% σήμερα το πρωί, ενώ οι μετοχές της Nokia – που έχει χρηματιστηριακή αξία περίπου 29 δισ. ευρώ – μειώθηκαν κατά 6,6%.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι η εμπειρία των συγχωνεύσεων του κλάδου έχει δείξει ότι αρκετές φορές προκύπτουν δυσκολίες σε ανάλογα εγχειρήματα.

Παράλληλα, δεν αποκλείεται παρέμβαση της γαλλικής κυβέρνησης με σκοπό να προστατεύσει τις θέσεις απασχόλησης σε έναν τομέα που θεωρείται κρίσιμος για την οικονομία της χώρας.

Μάλιστα, πηγή του γαλλικού υπουργείου Οικονομίας διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση θέλει περισσότερες πληροφορίες για την συμφωνία, καθώς και για τις επιπτώσεις που θα έχει στους Γάλλους απασχολούμενους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή