Συντονισμένα πυρά κομμάτων της αντιπολίτευσης

Συντονισμένα πυρά κομμάτων της αντιπολίτευσης

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ομοβροντία αποδοκιμαστικών ανακοινώσεων προκάλεσαν οι ισχυρισμοί της αν. υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασίας Χριστοδουλοπούλου ότι οι μετανάστες έχουν στέγη να κοιμηθούν και ότι οικειοθελώς λιάζονται το πρωί στην Αθήνα. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης την επέκριναν για παροιμιώδη ανευθυνότητα και καταλόγισαν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι η πολιτική ανοιχτών συνόρων είναι εθνικά επικίνδυνη. Για πρώτη φορά, μάλιστα, η κυβέρνηση δέχθηκε και φίλια πυρά από βουλευτές των ΑΝΕΛ, με τον κ. Π. Χαϊκάλη να χαρακτηρίζει «στα όρια της γελοιότητας» τις αναφορές της υπουργού.

«Εχουν απύθμενο θράσος να υποστηρίζουν ότι για τα προβλήματα που προκαλεί η πρωτόγνωρη ανικανότητα και ανευθυνότητά τους φταίει η Ν.Δ.», υποστήριξε ο κ. Κ. Καραγκούνης και απαρίθμησε τις μέχρι σήμερα κυβερνητικές επιλογές. «Ανοιξαν τα κέντρα κράτησης και πλημμύρισαν την Αθήνα λαθρομετανάστες. Ανοιξαν τα σύνορα και γέμισαν τα νησιά μας μετανάστες και πρόσφυγες εν μέσω τουριστικής περιόδου. Και τώρα η αρμόδια υπουργός μάς ενημερώνει ότι όσοι κυκλοφορούν απλά λιάζονται», τόνισε ο εκπρόσωπος της Ν.Δ., ενώ ο Ν. Δένδιας κάλεσε την κυβέρνηση «να σταματήσει να επικαλείται ανυπόστατες δικαιολογίες και να εγκαταλείψει τις εμμονές της».

Οξύτατη ήταν και η ανακοίνωση του «Ποταμιού». «Θα συμβουλεύαμε την υπουργό να περάσει το βράδυ από τις πλατείες Βικτωρίας, Αττικής και Αγ. Παντελεήμονα για να δει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα», επισήμανε η Σεβαστουπόλεως και υπογράμμισε ότι «με τις χαλαρές λογοτεχνικές προσεγγίσεις τους, «οι υπουργοί της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δίνουν σήμα στους δουλεμπόρους ότι εδώ υπάρχει έδαφος για τις δουλειές τους». Ο δε κ. Θεοδωράκης, που υπενθύμισε ότι από την προεκλογική περίοδο έχει προτείνει ρεαλιστικές λύσεις για το μεταναστευτικό, βρίσκεται εκτάκτως από χθες το βράδυ στη Μυτιλήνη προκειμένου να έχει συναντήσεις με τους φορείς της Λέσβου, η οποία μαζί με τα Δωδεκάνησα αντιμετωπίζουν οξύτερα το πρόβλημα.

Το ερώτημα αν «αναλογίζεται η κυβέρνηση την επιρροή που άσκησαν στην αύξηση του κύματος μεταναστών στο Αιγαίο οι απειλές των υπουργών προς την Ε.Ε. ότι θα την γεμίσουν με πρόσφυγες χωρίς χαρτιά» έθεσε το ΠΑΣΟΚ, ενώ μια βαρύτατη κατηγορία στον πρωθυπουργό έκανε σε ανάρτησή του ο κ. Γ. Ραγκούσης. Αφού υποστήριξε ότι «ο Τσίπρας ήταν πίσω από την απεργία πείνας των 300 στην Υπατία», τον προκάλεσε «να δώσει τώρα άδεια παραμονής σε όλους τους μετανάστες, όπως τότε άνανδρα με εκβίαζε αλλά τελικά δεν έπραξα», ενώ και ο κ. Θ. Πάγκαλος σχολίασε δηκτικά την αποστροφή της κ. Χριστοδουλοπούλου ότι θα ανοίξει ακόμη και το υπουργείο για τους πρόσφυγες, προτείνοντάς της «να τους φιλοξενήσει σπίτι της». Τέλος, το ΚΚΕ κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι συνεχίζει την αδιέξοδη πολιτική της Ε.Ε. και κάλεσε συνδικάτα και εργαζομένους «να πρωτοστατήσουν στην αλληλεγγύη απέναντι στους μετανάστες και τους πρόσφυγες του ιμπεριαλισμού».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή