Παραπομπή 93 ατόμων από τον εισαγγελέα

Παραπομπή 93 ατόμων από τον εισαγγελέα

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατηγορίες σε 93 πρόσωπα για την υπόθεση των «στημένων αγώνων» της περιόδου 2008-2011 απευθύνει ο εισαγγελέας Εφετών Παναγιώτης Πούλιος στην πρόταση προς το Συμβούλιο Εφετών, το οποίο θα αποφασίσει αν, ποιοι και με τι κατηγορίες θα οδηγηθούν σε δίκη ακόμα και αν η πρόταση του εισαγγελέα ήταν γι’ αυτούς απαλλακτική. Στην πρόταση του εισαγγελέα Εφετών κατηγορίες αποδίδονται σε πρόσωπα που ακόμα και σήμερα είναι πρόεδροι ή και μεγαλομέτοχοι τριών ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας και βρίσκονται σε υψηλές θέσεις στην ηγεσία της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος.

Ειδικότερα, πρόεδρος ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας που κατέχει υψηλή θεσμική θέση αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της δωροδοκίας – δωροληψίας για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, από κοινού και κατά συρροή και του παρανόμου στοιχήματος κατ’ εξακολούθηση. Ο μεγαλομέτοχος της ίδιας ΠΑΕ αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της δωροδοκίας – δωροληψίας για αλλοίωση αποτελέσματος ποδοσφαιρικού αγώνα από κοινού και κατά συρροή και του παρανόμου στοιχήματος (συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα διά παρένθετων προσώπων μέσω Διαδικτύου), κατ’ εξακολούθηση.

Οπως αναφέρεται στο πόρισμα, στόχος των παραγόντων της συγκεκριμένης ΠΑΕ στο διάστημα της δράσης τους το 2011 ήταν να διατηρήσουν με αθέμιτους τρόπους την ομάδα τους που κινδύνευε με υποβιβασμό, στη Σούπερ Λίγκα.

Πρόεδρος άλλης ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας που επίσης κατέχει υψηλή θέση στα θεσμικά όργανα του ποδοσφαίρου αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της δωροδοκίας – δωροληψίας για αλλοίωση αποτελέσματος ποδοσφαιρικού αγώνα από κοινού και της συμμετοχής σε παράνομο στοίχημα κατ’ εξακολούθηση. Ο πρόεδρος της τρίτης ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της δωροδοκίας, για αλλοίωση αποτελέσματος ποδοσφαιρικού αγώνα και της συμμετοχής σε παράνομο στοίχημα, κατ’ εξακολούθηση.

Στην πρόταση απευθύνεται και η κατηγορία της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, την οποία αντιμετωπίζουν ένας πρώην πρόεδρος ΠΑΕ που σήμερα αγωνίζεται στη Φούτμπολ Λιγκ και ένας πρώην ισχυρός άνδρας ομάδας που πλέον δεν αγωνίζεται στα επαγγελματικά πρωταθλήματα.

Ο πρώτος αντιμετωπίζει επίσης τις κατηγορίες της ηθικής αυτουργίας σε απάτη, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, της παρανόμου βίας, της ηθικής αυτουργίας σε παράνομο στοίχημα κατ’ εξακολούθηση, της συμμετοχής σε παράνομο στοίχημα κατ’ εξακολούθηση και της δωροδοκίας – δωροληψίας, για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα.

Ο δεύτερος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της απάτης, από κοινού, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, της απόπειρας εκβιάσεως με απειλή βλάβης, της δωροδοκίας – δωροληψίας για αλλοίωση αποτελέσματος ποδοσφαιρικού αγώνα, της συμμετοχής σε παράνομο στοίχημα, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, κατ’ εξακολούθηση, εντός των πλαισίων εγκληματικής οργανώσεως και της παρανόμου κατοχής όπλων και φυσιγγίων.

Ανάμεσα στα πρόσωπα που κατηγορούνται βρίσκεται εν ενεργεία ποδοσφαιριστής της Εθνικής ομάδας ο οποίος τώρα αγωνίζεται στο εξωτερικό. Αντιμετωπίζει την κατηγορία της συμμετοχής σε παράνομο στοίχημα, κατ’ εξακολούθηση. Επίσης κατηγορούνται δύο πρώην διαιτητές της Φούτμπολ Λιγκ για την αξιόποινη πράξη της δωροληψίας για αλλοίωση αποτελέσματος αθλητικού αγώνος, από την οποία το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα επήλθε. Συνολικά ο εισαγγελέας εφετών χαρακτηρίζει χειραγωγημένους 51 αγώνες της περιόδου 2008-2011.

Απαλλακτική είναι η πρόταση του κ. Πούλιου, μεταξύ άλλων για τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Β. Μαρινάκη, της Φούτμπολ Λιγκ Σπύρο Καλογιάννη και για τους διαιτητές της Σούπερ Λίγκας Γιάχο, Καλογερόπουλο, Δημητρόπουλο του βοηθούς διαιτητές Βερρή και Κουτσουμπού καθώς και για τον πρώην διαιτητή Καλόπουλο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή