Διαφωνίες στη Βουλή για τις ρυθμίσεις ΕΡΤ

Διαφωνίες στη Βουλή για τις ρυθμίσεις ΕΡΤ

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη στήριξη μόνο της δικομματικής πλειοψηφίας και την αρνητική ψήφο της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία επί της αρχής το νομοσχέδιο για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ. Κατά τη συνεδρίαση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής Επιτροπής, Χρυσή Αυγή, «Ποτάμι» και ΚΚΕ δήλωσαν ότι επιφυλάσσονται να αποσαφηνίσουν τη στάση τους όταν το σχέδιο νόμου συζητηθεί στην Ολομέλεια. Σύμφωνα με τον υπάρχοντα σχεδιασμό, αυτό θα γίνει μετά τις 22 τρέχοντος.

Νωρίτερα σήμερα, για τις διατάξεις του νομοσχεδίου εκλήθησαν να μιλήσουν εξωκοινοβουλευτικοί φορείς, με την τοποθέτηση του προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ Π. Καλφαγιάννη να «ξεχωρίζει». Ο κ. Καλφαγιάννης μίλησε αρνητικά για το νομοσχέδιο, το χαρακτήρισε «απογοητευτικό» και υποστήριξε πως αν δεν αλλάξει, θα βάλει «ταφόπλακα στην ΕΡΤ».

Αίσθηση, τέλος, προκάλεσε και η σύντομη παρέμβαση του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, καθώς κληθείς από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής να σχολιάσει το γεγονός ότι δεν καλούνται εκπρόσωποι του κόμματός του από τη ΝΕΡΙΤ, μεταξύ άλλων είπε: «Μπορεί να μου είναι απεχθείς κάποιες ιδέες και να τις θεωρώ καταστροφικές, αλλά πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχει ισονομία. Πάντως, η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να μην παρεμβαίνει μέχρι να πάρει σάρκα και οστά ο νέος φορέας».

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Γ. Γκιόκας: «Δεν μιλάμε για “απεχθείς ιδέες”, αλλά για μια ναζιστική και ρατσιστική ιδεολογία που γεννάει το έγκλημα», είπε, για να προσθέσει: «Δεν έχουν θέση στη δημόσια τηλεόραση τέτοιες ιδέες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή