Σπάνιες εικόνες της Μέριλιν Μονρόε σε έκθεση στην Πολωνία

Σπάνιες εικόνες της Μέριλιν Μονρόε σε έκθεση στην Πολωνία

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε έκθεση στην Πολωνία θα παρουσιαστούν σπάνιες φωτογραφίες της Μέριλιν Μονρόε από τον φωτογράφο μόδας Μιλτον Γκριν στα πλαίσια επίδειξης της συλλογής σπάνιων εικόνων της Αμερικανίδας ηθοποιού.

Η δυτική πόλη Βροκλάου της Πολωνίας απέκτησε την συλλογή για 1,69 εκατ. δολάρια σε περσινή δημοπρασία, καθώς η συλλογή φωτογραφιών είναι πιθανό να αποτελέσει σημαντικό πόλο έλξης για την συγκεκριμένη πόλη, η οποία αναμένεται μάλιστα να είναι μια από τις δύο Πολιτιστικές πρωτεύουσες της Ευρώπης για το 2016.

Ανάμεσα στις πάνω από 3.000 εικόνες υπάρχουν και φωτογραφίες άλλων καλλιτεχνών, όπως της Οντρεϊ Χέπμπορν, Γκρέι Κέλι και Μάρλεν Ντίντριχ.

Κινηματογραφικά πλατό, θέατρα και παρασκήνια φωτογραφίσεων για μεγάλα περιοδικά είναι μόνο μερικά από τα μέρη που έχουν τραβηχτεί οι εικόνες της έκθεσης.

Μόλις 47 εικόνες δόθηκαν στη δημοσιότητα πριν την επίσημη πρεμιέρα της έκθεσης υπό τον τίτλο  «Good day, Marilyn», τον Ιούλιο, αλλά μόνο για τους κριτικούς τέχνης και και φωτογραφίας.

«Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την δυνατότητα να δουν μια διαφορετική Μέριλιν Μονρόε σε κάθε φωτογραφία. Ο στόχος ήταν η έκθεση να παρουσιάζει την Μέριλιν όχι μόνο ως μια μεγάλη ηθοποιό και σύμβολο του σεξ, αλλά και ως έναν απλό άνθρωπο, ένα κορίτσι.», αναφέρει χαρακτηριστικά ο υπεύθυνος της έκθεσης Marek Stanielewicz.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή