49 χρόνια πρίν στην «Κ» 19.ΙV.1966

49 χρόνια πρίν στην «Κ» 19.ΙV.1966

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΙΤΟ – ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟΥ: Βουκουρέστιον, 18.- Ο Πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας στρατάρχης Τίτο, συνοδευόμενος υπό της συζύγου του Γιοβάνκα, του υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκεζιτς και άλλων Γιουγκοσλάβων επισήμων, αφίκετο σήμερον την πρωίαν εις την ρουμανικήν πρωτεύουσαν δι’ επίσημον πενθήμερον επίσκεψιν. Τον Γιουγκοσλάβον ηγέτην υπεδέχθησαν ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας κ. Μάουρερ, ο γενικός γραμματεύς του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρουμανίας κ. Τσαουσέσκου, ο Πρόεδρος της χώρας κ. Στόικα και άλλοι επίσημοι. […] Το ταξίδιον του Γιουγκοσλάβου ηγέτου […] αποτελεί, τρόπον τινά, την αφετηρίαν της επιβεβαιώσεως των νέων σχέσεων μεταξύ των ανατολικών χωρών. Την νέαν αυτήν τάσιν εκπροσωπούν περισσότερον των άλλων η Ρουμανία και η Γιουγκοσλαβία. […] Αμφότεραι αι χώραι επιθυμούν εκτεταμένην συνεργασίαν με την Δύσιν εις τον οικονομικόν τομέα.

ΒΙΕΤΝΑΜ: Ουασιγκτών, 18.- Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών κ. Ντην Ρασκ εζήτησε σήμερον από την Επιτροπήν Εξωτερικών της Γερουσίας όπως εγκρίνη βοήθειαν διά το Νότιον Βιετνάμ κατά το 1967, ύψους 550 εκατομμυρίων δολλαρίων. Ο αγών, προσέθεσε, δεν περιορίζεται μόνον εις την αποστολήν τηλεβόλων ή αεροσκαφών. Αποβλέπει εις το να δώση εις τον λαόν του Νοτίου Βιετνάμ τα αναγκαία μέσα διά να βελτιώση την γεωργικήν παραγωγήν του και να αναπτύξη την δημοσίαν υγείαν και την παιδείαν του. […]. Κατ’ επίσημον ανακοίνωσιν, χθες εβομβαρδίσθησαν δύο βάσεις πυραύλων πολύ πλησίον του Ανόι, διά πρώτην φοράν από της ενάρξεως των βομβαρδισμών κατά του Βορείου Βιετνάμ. Το Βόρειον Βιετνάμ αμέσως ισχυρίσθη ότι εβομβαρδίσθη προάστιον του Ανόι και ότι επεκτείνεται ο επιθετικός πόλεμος.

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΣΚΛΑΒΟΣ: Εις το «Χίλτον» εγκαινιάζεται την 4ην Μαΐου έκθεσις γλυπτικής του Ελληνος γλύπτου Σκλάβου.

ΠΛΑΚΑ ΟΣΚΑΡ: Η Ακαδημία Αμερικανικού Κινηματογράφου απένειμεν εις την ελληνικήν ταινίαν «Το χώμα βάφτηκε κόκκινο» χρυσήν πλάκα, που δίδεται εις εκάστην εκ των πέντε ταινιών που διεκδικούν κατ’ έτος το Βραβείον Οσκαρ.

«ΚΑΡΛΤΟΝ» ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ: Το παλαιόν ξενοδοχείον «Κάρλτον» του Παλαιού Φαλήρου κατεδαφίζεται.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κόρινθος, 18.- Ο […], κουλουροπώλης, ετών 69, εφόνευσε διά μαχαίρας τον […], ετών 71, επίσης κουλουροπώλην, διότι τον αντηγωνίζετο εις την πώλησιν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή