10 κανόνες που ακολουθούν όλα τα ευτυχισμένα ζευγάρια

10 κανόνες που ακολουθούν όλα τα ευτυχισμένα ζευγάρια

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ευτυχία σε μια σχέση δεν έρχεται τυχαία. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ένα ζευγάρι πρέπει να ακολουθεί καθημερινά κάποια σταθερά βήματα για να εξελίξει τη σχέση του και να παραμείνει ευτυχισμένο. Μάλιστα, έχουν σημειώσει 10 συγκεκριμένους κανόνες που ακολουθούν όλα τα ζευγάρια που έχουν υγιείς και ευτυχισμένες σχέσεις:

1.Δεν εμπλέκουν τρίτους στη σχέση τους: Τα ευτυχισμένα ζευγάρια δεν παραπονιούνται στους φίλους ή την οικογένειά τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη σχέση τους, αλλά μιλούν απευθείας στον σύντροφό τους προκειμένου να βρουν μια λύση μαζί.

2.Δεν μπαίνουν σε συγκρίσεις: Σε μια ευτυχισμένη σχέση, ο ένας αποδέχεται τον άλλο έτσι όπως είναι και κανείς δεν μπαίνει στη διαδικασία να συγκρίνει τη σχέση του με των άλλων ή να αισθανθεί ανασφάλεια.

3. Δεν δέχονται τον ρόλο του θύματος: Τα ευτυχισμένα ζευγάρια αναλαμβάνουν τις ευθύνες που επιφέρει μια σχέση και δεν κατηγορούν τους άλλους για τα δικά τους προβλήματα.

4. Δεν παίρνουν τον εαυτό τους πολύ σοβαρά! Μια σχέση μπορεί να είναι ευτυχισμένη όταν το ζευγάρι ξέρει πώς να είναι ευτυχισμένο και να περνάει καλά. Ακόμα κι όταν περνούν περιόδους άγχους ή προβλημάτων, ξέρουν πώς να χαλαρώνουν και να διασκεδάζουν.

5.Δεν είναι επικριτικοί: Όταν κανείς βλέπει τα θετικά του άλλου, όταν ξέρει πώς να ζητήσει αυτό που θέλει και πώς να επικοινωνήσει εποικοδομητικά χωρίς να είναι επικριτικός, τότε μπορεί να είναι ευτυχισμένος σε μια σχέση.

6.Ελέγχουν τα οικονομικά του σπιτιού: Τα ευτυχισμένα ζευγάρια γνωρίζουν ότι ένα οικονομικό πρόβλημα μπορεί να δημιουργήσει διαφωνίες ή άγχος σε μια σχέση, για αυτό φροντίζουν να επικοινωνούν και να συνεργάζονται για ένα κοινό οικονομικό πλάνο.

7.Σωστή επικοινωνία: Όταν ξέρετε τι αισθάνεται, τι χρειάζεται και πώς σκέφτεται ο σύντροφός σας, είναι δύσκολο να μπείτε σε διαφωνίες.

8.Σεβασμός: Τα ευτυχισμένα ζευγάρια ξέρουν πότε είναι καλή στιγμή να μιλήσουν και πότε πρέπει να δώσουν στον άλλο χώρο και χρόνο. Ακόμα κι όταν πρέπει να γίνει συζήτηση για ένα σοβαρό θέμα πάντα ρωτούν «είναι καλή ώρα για να μιλήσουμε τώρα;» και δεν απαιτούν την προσοχή του άλλου.

9.Δεν έχουν εμμονές με τον ρόλο τους: Ακόμα και σε μια σχέση όπου το ζευγάρι έχει στερεοτυπικούς ρόλους (η γυναίκα μαγειρεύει, ο άντρας επιδιορθώνει το σπίτι), οι ευτυχισμένοι άνθρωποι δεν έχουν εμμονή με τις ευθύνες τους αλλά είναι ελαστικοί και δεν δημιουργούν πρόβλημα όταν πρέπει να βοηθήσουν τον σύντροφό τους.

10. Δεν γκρινιάζουν και δεν είναι καταπιεστικοί: Τα ευτυχισμένα ζευγάρια δεν έχουν κάνει τη γκρίνια συνήθεια ούτε είναι καταπιεστικοί ο ένας με τον άλλο, ενώ η σχέση τους βασίζεται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή