Μήπως “φοράτε” ληγμένα… καλλυντικά;

Μήπως “φοράτε” ληγμένα… καλλυντικά;

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξέρετε ότι από τη στιγμή που θα ανοίξετε μια  μάσκαρα, καλό θα είναι να την χρησιμοποιήσετε το πολύ  τέσσερις μήνες και μετά να την πετάξετε; Ότι το makeup που έχετε από την εκδρομή της τρίτης Λυκείου μάλλον… έχει λήξει και μπορεί να σας προκαλέσει ερεθισμούς στο δέρμα, ακόμα και ακμή;

Πόσο διατηρείται το κάθε προϊόν από τη στιγμή που θα ανοιχτεί και πώς μπορείτε να κρατήσετε σε καλή φόρμα τα καλλυντικά σας;

 

Οι σκιές δεν λήγουν πολύ γρήγορα, αλλά το  αντηλιακό  που σας περίσσεψε από  το περσινό καλοκαίρι πρέπει να το πετάξετε. Όχι τίποτε άλλο άλλα πλέον δεν σας προστατεύει.

Τα eyeliner και τα καλλυντικά για την ακμή είναι από τα πιο ευαίσθητα προϊόντα. Τα μεν eyeliner  κρατούν το πολύ 4 μήνες, τα καλλυντικά για την ακμή το πολύ 6 μήνες από τη στιγμή που θα ανοιχτούν.

Κρέμες προσώπου: Αν είναι σε σωληνάριο μπορεί να αντέξουν  μέχρι και ένα χρόνο, αν είναι σε βαζάκι κρατάνε λιγότερο, μέχρι 8 μήνες.

MakeUp: Κρατούν περίπου 12 με 18 μήνες.

Ρουζ, πούδρες, σκιές ματιών: 2 χρόνια μόνο

Κραγιόν και μολύβια: Διαρκούν μέχρι 2 χρόνια το πολύ

Βερνίκι νυχιών: Από τη στιγμή που θα το ανοίξετε κρατά περίπου ένα χρόνο

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή