Ξύλα, πέτρες και μπογιές για τις Σκουριές

Ξύλα, πέτρες και μπογιές για τις Σκουριές

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περιορισμένης έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν, χθες το απόγευμα, στο περιθώριο συγκέντρωσης διαμαρτυρίας ενάντια στη λειτουργία των μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής. Αντεξουσιαστές επιτέθηκαν με ξύλα, πέτρες και μπογιές εναντίον αστυνομικών των ΜΑΤ που είχαν σχηματίσει κλοιό γύρω από την κατειλημμένη Πρυτανεία, εμποδίζοντας την είσοδο διαδηλωτών στο εσωτερικό του κτιρίου. Οι κουκουλοφόροι απωθήθηκαν από τους αστυνομικούς και τα επεισόδια δεν γενικεύθηκαν. Ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή κατά της λειτουργίας των μεταλλείων, στην οποία συμμετείχαν περίπου 800 άτομα. Οι διαδηλωτές ακολουθούνταν από διμοιρίες των ΜΑΤ και δικυκλιστές της ομάδας ΔΕΛΤΑ.

Μετά την ολοκλήρωση της διαμαρτυρίας, περίπου 200 αντεξουσιαστές και αναρχικοί κατευθύνθηκαν προς τα Εξάρχεια, δίχως πάντως να προκαλέσουν επεισόδια.

Εξάλλου, με απόφαση της ΓΑΔΑ, διμοιρίες των ΜΑΤ είχαν κυκλώσει το κτίριο του Πολυτεχνείου, εμποδίζοντας την είσοδο κουκουλοφόρων στο προαύλιο. Εως αργά χθες το βράδυ, περίπου 50 νεαροί παρέμεναν στην πλατεία Εξαρχείων. Πυρπόλησαν κάδους απορριμμάτων, σποραδικά πετούσαν πέτρες κατά των αστυνομικών που παρακολουθούσαν από απόσταση, ενώ αναποδογύρισαν ένα εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο στο σημείο. Από την περιοχή των Εξαρχείων πραγματοποιήθηκαν δύο προσαγωγές, ενώ σύμφωνα με τη ΓΑΔΑ, δεν υπήρξαν αναφορές για εκτεταμένες φθορές ή τραυματίες. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, δεν καταγγέλθηκε στην Αστυνομία περιστατικό τραυματισμού αλλοδαπού αξιωματούχου, που έτυχε να διέρχεται από τα Προπύλαια τη στιγμή των επεισοδίων. Σημειώνεται ότι σε χθεσινές συνεντεύξεις του ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, αναφέρθηκε σε αλλαγή του σχεδίου δράσης της ΕΛ.ΑΣ., ενώ κατήγγειλε ότι υπάρχουν «μπαχαλάκηδες» που δρουν επί μισθώσει για να προκαλούν επεισόδια στα γήπεδα ή στο κέντρο της Αθήνας.

«Μακάρι να ήταν οργισμένοι νέοι αυτοί που συλλαμβάνουμε, είναι πολύ πιο μπερδεμένο. Ποιος ελέγχει τα Εξάρχεια; Τα Εξάρχεια ελέγχονται από μαφίες, όχι από τους λεγόμενους αντεξουσιαστές» δήλωσε ο κ. Πανούσης, σε συνέντευξή του στον Βήμα FM.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή