«Κλειστόν» επί δύο ημέρες

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενόχληση σε μερίδα επισκεπτών προκάλεσε το γεγονός ότι το Μουσείο της Ακρόπολης παρέμεινε κλειστό για δύο συνεχή εικοσιτετράωρα, ανήμερα την Κυριακή του Πάσχα αλλά και την επομένη. Το πρόβλημα ήταν μεγαλύτερο για τους ξένους τουρίστες, οι οποίοι αδυνατούσαν να καταλάβουν γιατί ένα μουσείο διεθνούς ακτινοβολίας έπρεπε να παραμείνει κλειστό και τη δεύτερη ημέρα του ορθόδοξου Πάσχα.

Και το ίδιο το Μουσείο της Ακρόπολης έγινε δέκτης παραπόνων, αλλά η απάντησή του είναι πως η Δευτέρα του Πάσχα συγκαταλέγεται στις επίσημες αργίες του μουσείου, μαζί με την Πρωτοχρονιά, την Κυριακή του Πάσχα, την Πρωτομαγιά, τα Χριστούγεννα και τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων. Για να είμαι ειλικρινής, προσωπικά με ξένισε περισσότερο το μειωμένο ωράριο που εφαρμόστηκε τη Μεγάλη Παρασκευή (από τις 12 το μεσημέρι ώς τις 6 το απόγευμα) και το Μεγάλο Σάββατο (από 8 έως 3 το μεσημέρι).

Αλλά τι συμβαίνει στα άλλα μεγάλα μουσεία του κόσμου; Το Λούβρο παραμένει κλειστό μόλις τρεις ημέρες τον χρόνο (Πρωτομαγιά, 14 Ιουλίου, Χριστούγεννα), όπως συμβαίνει και στο Πράδο της Μαδρίτης (Πρωτοχρονιά, Πρωτομαγιά, Χριστούγεννα), όπου φαίνεται ότι το (ανάλογο με το δικό μας) ισχυρό θρησκευτικό αίσθημα έρχεται σε δεύτερη μοίρα σε σχέση με την εξυπηρέτηση των τουριστών. Αντίθετα, στην περίπτωση του Βρετανικού Μουσείου, η σημασία των Χριστουγέννων για τη χώρα αποτυπώνεται στις τρεις από τις τέσσερις ημέρες που παραμένει κλειστό κατά τη διάρκεια του χρόνου: 24, 25 και 26 Δεκεμβρίου.

Για να επιστρέψουμε στα δικά μας και έχοντας υπόψη τον υψηλό βαθμό αξιοπιστίας που έχει κατακτήσει το Μουσείο της Ακρόπολης λειτουργώντας όλες τις ημέρες της εβδομάδας από τις 8 το πρωί ώς τις 8 το βράδυ, θα ήταν χρήσιμο ο προβληματισμός που αναπτύσσεται με αφορμή τα παράπονα της περασμένης Δευτέρας να αποδειχθεί σύντομα παραγωγικός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή