Εσείς θα πάρετε την είδηση στα χέρια σας;

Εσείς θα πάρετε την είδηση στα χέρια σας;

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τη Δευτέρα 20 τρέχοντος, το Mega εγκαινιάζει τη νέα ψηφιακή ειδησεογραφική πλατφόρμα iTag –κατά τα πρότυπα ειδησεογραφικών δικτύων όπως το CNN με το iReport– δίνοντας τη δυνατότητα σε όσους θελήσουν να συμβάλουν με τον δικό τους τρόπο στην κάλυψη της επικαιρότητας ή ακόμα και να τη διαμορφώσουν.

Συμβαίνει κάτι μπροστά στα μάτια σας και θεωρείτε ότι μπορεί να αποτελέσει είδηση; Ζήσατε ως πρωταγωνιστής ή θεατής ένα σημαντικό, κατά τη γνώμη σας, γεγονός και θέλετε να το μοιραστείτε με άλλους και να το περιγράψετε ο ίδιος; Εχετε καταγράψει με το κινητό σας τηλέφωνο ή την κάμερά σας εικόνες από τα… απρόοπτα της καθημερινότητας ή τα παράξενα της φύσης; «Πάρτε την είδηση στα χέρια σας, μοιραστείτε την και γίνετε ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα της ενημέρωσης!» καλεί τους πολίτες – υποψήφιους ρεπόρτερ το κανάλι της Μεσογείων.

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση itag.megatv.com μπορείτε να στείλετε τα δικά σας βίντεο ή και φωτογραφίες, με εικόνες ειδησεογραφικού ενδιαφέροντος, μαρτυρίες και προσωπικές ιστορίες, για να γίνουν θέμα συζήτησης και προβληματισμού και –γιατί όχι;– να «παίξουν» ακόμη και ως «Mega γεγονός» στο δελτίο ειδήσεων, με τη δική σας υπογραφή.

Στην πλατφόρμα του iTag υπάρχουν επτά θεματικές κατηγορίες, για να υποδέχονται τα βίντεο και τις φωτογραφίες («Είναι γεγονός», «Φυσικά φαινόμενα», «Προσωπικές ιστορίες», «Μαρτυρίες», «Τεχνολογία –

καινοτομία», «Αθλητισμός», «Παράξενα)», ενώ στα μεγάλα και έκτακτα γεγονότα το Mega θα ανοίγει ειδικές κατηγορίες για να στέλνετε το υλικό σας.

Εν καιρώ, θα δούμε τους καρπούς που θα αποδώσει το εγχείρημα. Το βέβαιο προς το παρόν είναι ότι το Mega, σε μια προσπάθεια να ξανακερδίσει το ενδιαφέρον της πλειονότητας του κοινού στον ενημερωτικό τομέα, το οποίο μειώθηκε σταδιακά την περίοδο της κρίσης, στρέφεται στους πολίτες, στους οποίους ήδη άνοιξε το στούντιο εκπομπών, όπως το «On line», ζητώντας τους να έχουν ενεργό ρόλο στην καταγραφή και μετάδοση της είδησης αξιοποιώντας «έξυπνα» κινητά, Facebook κ.ο.κ. Οσοι σκοπεύετε να στείλετε υλικό, μπορείτε με ένα κλικ στο itag.megatv.com να δείτε το περιβάλλον και τους όρους χρήσης της εφαρμογής. Η αξιολόγηση και το αναγκαίο ξεσκαρτάρισμα των θεμάτων θα γίνεται από επαγγελματίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή