Αβραμόπουλος: Να αναλάβουν περισσότερες ευθύνες τα κράτη της Ε.Ε. για το μεταναστευτικό

Αβραμόπουλος: Να αναλάβουν περισσότερες ευθύνες τα κράτη της Ε.Ε. για το μεταναστευτικό

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περισσότερες ευθύνες από τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης  στο θέμα της μετανάστευσης ζήτησε ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ο ίδιος σε δηλώσεις του είπε πως «ήρθε η ώρα τα κράτη μέλη της Ε.Ε. να δείξουν αλληλεγγύη, ενεργοποιώντας τους απαραίτητους πόρους, ιδιαίτερα όταν υπάρχει σημαντική εισροή μεταναστών στα εξωτερικά μας σύνορα, όπως συμβαίνει στις μέρες μας με την Ιταλία και την Ελλάδα».

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Μαρόκο στο πλαίσιο των επαφών του με γειτονικά κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις αυξανόμενες ροές παράτυπων μεταναστών, ο κ. Αβραμόπουλος αναφέρθηκε στη συμβολή των εταίρων των κρατών της Ε.Ε. για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού .

Μετά τις συναντήσεις που είχε με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Mohamed Hassad και τον Υπουργό Μετανάστευσης κ. Anis Birou τόνισε:

«Το Μαρόκο είναι σημαντικός εταίρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αντιμετωπίζουμε τις ίδιες προκλήσεις στους τομείς της μετανάστευσης της ασφάλειας. Στην Ευρώπη, περισσότεροι από 10,000 μετανάστες διασώθηκαν από την περασμένη Παρασκευή με τη συμμετοχή της Frontex και της κοινής συνοριακής επιχείρησης «Τρίτων».Γνωρίζουμε ότι η κατάσταση στη Μεσόγειο επιδεινώνεται.

Όλοι μαζί πρέπει άμεσα να συνεννοηθούμε και να βρούμε λύσεις. Είναι ιδιαίτερα σημαντική η συνεργασία με τους γείτονές μας και το Μαρόκο είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα. Ευελπιστώ ότι θα υπάρξει η ίδια αποφασιστικότητα και στις άλλες χώρες που θα επισκεφθώ το επόμενο διάστημα. Η Επιτροπή είναι εδώ για να στηρίξει τα κράτη μέλη και τους φίλους γείτονές μας. Τα κράτη μέλη είναι υπεύθυνα για την εφαρμογή της πολιτικής μας. Η Ευρώπη κάνει τη δουλειά της. Έχουμε ήδη λάβει μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία.

Μέχρι το τέλος Μαΐου η Ευρώπη, για πρώτη φορά, θα έχει μια ολοκληρωμένη, ολιστική πολιτική για τη μετανάστευση. Όπως σας ανέφερα, η Ευρώπη επιτελεί το καθήκον της είναι, ωστόσο, στο χέρι των κρατών μελών να την εφαρμόσουν. Και κάτι άλλο. Έχει μεγάλη σημασία να μοιράζονται οι ευθύνες και βέβαια να υπάρχει αλληλεγγύη.»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή