Συμφωνία για την Ελλάδα το ταχύτερο επιθυμεί ο Ντράγκι

Συμφωνία για την Ελλάδα το ταχύτερο επιθυμεί ο Ντράγκι

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνάντηση μιας περίπου ώρας είχαν το απόγευμα της Παρασκευής ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι.

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, τόνισαν πως ο κ. Ντράγκι επεσήμανε μετά την συνάντηση πως από πλευράς ΕΚΤ υπάρχει πρόθεση προκειμένου να ξεκινήσει νέος κύκλος συνομιλιών για την εξεύρεση μακροπρόθεσμης λύσης η οποία θα βοηθήσει την ελληνική οικονομία να περάσει στη φάση της ανάπτυξης.

Δείτε τις δηλώσεις Βαρουφάκη μετά τη συνάντηση:

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκε διεξοδικά η διαδικασία διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς, ημέρα προς ημέρα, έως το Eurogroup της 24ης Απριλίου, το οποίο θεωρείται πολύ σημαντικό για την Ελλάδα και την παραμονή της χώρας στο ενιαίο νόμισμα.

Μέχρι στιγμής επικρατεί η άποψη πως οι διαπραγματεύσεις Ελλάδας – εταίρων δεν θα έχουν αποτέλεσμα, αφού δημοσιεύματα από Διεθνή Πρακτορεία τις τελευταίες ημέρες κάνουν λόγο για άκαρπες συζητήσεις εξαιτίας της απροθυμίας της ελληνικής κυβέρνησης να πραγματοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή