Καμμένος: Προϋπόθεση για συνομιλίες η αναγνώριση της Κύπρου από την Τουρκία

Καμμένος: Προϋπόθεση για συνομιλίες η αναγνώριση της Κύπρου από την Τουρκία

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την δική του θέση που έρχεται σε αντίθεση με την ακολουθητέα πολιτική δεκαετιών της  Αθήνας και της Λευκωσίας στο Κυπριακό, διατύπωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος υποστηρίζοντας ότι η Τουρκία πρώτα  να αναγνωρίσει την  Κυπριακή Δημοκρατία και στη συνέχεια να γίνουν συνομιλίες.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός 'Αμυνας, Πάνος Καμμένος σε δηλώσεις του μετά την συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, είπε ότι «εξέφρασα τις επιφυλάξεις μου σε σχέση με πιθανές χιαστί συνομιλίες που κατά την δική μας άποψη δεν πρέπει να γίνουν. Και δεύτερον την προϋπόθεση ότι για να προχωρήσουμε στις συνομιλίες, απαιτείται η Τουρκία να αναγνωρίσει την Κύπρο, ως κράτος. Ένα μέλος της ΕΕ προκειμένου να συνεχιστούν οι οποιεσδήποτε συνομιλίες». Σημειώνεται ότι με τον όρο «χιαστί συνομιλίες» εννοούνται οι επαφές του Τουρκοκύπριου διαπραγματευτή με  Έλληνες αξιωματούχους και του Ελληνοκύπριου με Τούρκους.

Ο κ. Καμμένος  είπε επί΄σης ότι το τουρκικό ερευνητικό σκάφος  «Μπαρμπαρός» «δεν απεσύρθη, τελείωσε την επιχείρησή του και μάλιστα η ΝΟΤΑΜ δεν απεσύρθη παρά μόνο στην λήξη του».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή