Στ. Θεοδωράκης: «Επιτέλους κυβερνήστε»

Στ. Θεοδωράκης: «Επιτέλους κυβερνήστε»

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Σταματήστε επιτέλους να παίζετε επικίνδυνα παιχνίδια που μπορούν να οδηγήσουν σε ατύχημα και εθνική τραγωδία. Ακούστε τη φωνή της λογικής, τη φωνή της κοινωνίας και όχι τις κραυγές των συνιστωσών σας. Επιτέλους κυβερνήστε».

Με την εναγώνια αυτή έκκληση κατέληξε χθες την ομιλία του στη βουλή ο κ. Στ. Θεοδωράκης έχοντας προαναγγείλει ότι θα καταψηφίσει τόσο τον νόμο για τις φυλακές (που ήταν το θέμα συζήτησης στην ολομέλεια), όσο και τις εκπαιδευτικές ιδέες του κ. Μπαλτά, τις οποίες περιέγραψε ως ό,τι πιο αναχρονιστικό έχει προταθεί τις τελευταίες δεκαετίες.

Ο κορμός βέβαια της παρέμβασης του κ. Θεοδωράκη ήταν αφιερωμένος στο ν/σ του κ. Παρασκευόπουλου, το οποίο αποδόμησε ως συρραφή πρόχειρων και ακατάλληλων διατάξεων πολλές από τις οποίες κατήγγειλε ότι προέκυψαν ως ικανοποίηση αιτημάτων των ακραίων συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ. «Αντί μιας σοβαρής και τόσο αναγκαίας μεταρρύθμισης που χρειάζεται το σωφρονιστικό σύστημα, κάνετε τα χατίρια κάθε ομαδούλας», είπε ήδη από τον πρόλογό του ο κ. Θεοδωράκης και ενδεικτικά απαρίθμησε τι θα περίμενε από τον υπουργό Δικαιοσύνης. «Αυτό που τσακίζει τους κρατούμενους είναι ο χρόνος που κυλάει και δεν έχουν να κάνουν τίποτε ωφέλιμο ούτε για εκείνους ούτε για κανέναν», είπε και τονίζοντας ότι σε όλη την Ε.Ε. «οι αγροτικές φυλακές λειτουργούν ως σύγχρονα κέντρα σωφρονισμού» αναρωτήθηκε γιατί το ν/σ δεν προβλέπει έστω μια πρωτοβουλία απασχόλησης ή εκπαίδευσης των κρατουμένων. Ανάλογα ερωτήματα έθεσε και για τη φυλακή στη Δράμα, που «ενώ είναι έτοιμη δεν λειτουργεί», τα πέντε κτίρια στα Χανιά και τη Νιγρίτα «που παραμένουν κλειστά» και το κέντρο απεξάρτησης στην Χαλκιδική «που δεν λειτούργησε ποτέ».

Ασκώντας, τέλος, προσωπική κριτική στον κ. Παρασκευόπουλο χαρακτήρισε εγκληματική επιλογή την άκριτη αποσυμφόρηση των φυλακών, προβλέποντας ότι το 50% των 2.000 κρατούμενων που θα απελευθερωθούν θα επιστρέψουν στη φυλακή, ενώ αδιανόητη χαρακτήρισε την κατάργηση των φυλακών ανηλίκων διότι «θα στείλει τα παιδιά βορά στους ενήλικες. Εσάς όμως δεν σας ενδιαφέρει τίποτα από όλα αυτά. Δεν ασχολείστε με τους φτωχοδιάβολους των φυλακών. Οι πλούσιοι και οι διάσημοι κρατούμενοι σας ενδιαφέρουν, σε αυτούς παρέχετε υπηρεσία» κατέληξε ο κ. Θεοδωράκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή