Βενιζέλος υπέρ διαλόγου με «Ποτάμι»

Βενιζέλος υπέρ διαλόγου με «Ποτάμι»

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπέρ του διαλόγου ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ, το «Ποτάμι» και τις ευρύτερες «άστεγες» δυνάμεις του χώρου της Κεντροαριστεράς τάχθηκε χθες ο κ. Ευ. Βενιζέλος, τονίζοντας, ωστόσο, ότι σε αυτόν δεν μπορεί να συμμετάσχει ο κ. Γ. Παπανδρέου. Αναφερόμενος στα ενδοκομματικά ζητήματα αλλά και στις ευρύτερες εξελίξεις στην Κεντροαριστερά, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε (9,84), μεταξύ άλλων: «Εδώ υπάρχει μια νέα πραγματικότητα, που είναι το “Ποτάμι”. Υπάρχουν άστεγες κομματικά δυνάμεις που ανήκουν στον χώρο της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας. Αυτοί όλοι πρέπει να συζητήσουν μεταξύ τους και πρέπει να ανοίξουμε τη συζήτηση αυτή». Είπε ότι ο ίδιος επιθυμεί να διευκολύνει τη συζήτηση αυτή (διά της αποχώρησής του από την προεδρία), ωστόσο άφησε σαφείς αιχμές εναντίον του κ. Γ. Παπανδρέου, λέγοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να είναι έρμαιο στις επιθυμίες, τις εναλλασσόμενες κατά καιρούς, κάποιων λίγων επώνυμων στελεχών που έχουν τεράστια ευθύνη ιστορική και ηθική για τη διάσπαση και για το γεγονός ότι το κόμμα μας αυτή τη στιγμή δεν είναι τρίτο».

Ο κ. Βενιζέλος διακρίνει, επίσης, ότι η κυβέρνηση έχει σκοπό την επίρριψη ευθυνών στους δανειστές σε περίπτωση ατυχήματος. Επισήμανε χθες ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να παρουσιάσει τους Ευρωπαίους ως «σκληρούς και αδιάλλακτους» εντός ενός πλαισίου το οποίο η ίδια διαμορφώνει προκειμένου, προληπτικά, να μετακυλίσει την ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα. Αναφερόμενος στη σχέση που επιδιώκει να έχει η Ε.Ε. με την Ελλάδα, ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι «οι άνθρωποι αυτοί έχουν επενδύσει πολλά λεφτά στη χώρα μας, το δάνειο που έχουν δώσει είναι κολοσσιαίο, μοναδικό στα ιστορικά χρονικά». Υπογράμμισε ότι, πράγματι, στην Ε.Ε. αυτή τη στιγμή επικρατεί η γραμμή της αυστηρής δημοσιονομικής πειθαρχίας, ωστόσο οι απαντήσεις της κυβέρνησης είναι ασαφείς. «Οταν ο άλλος σού λέει σε θέλω δημοσιονομικά ισορροπημένο, ανταγωνιστικό, να επιστρέψεις στις αγορές και να γίνεις αυτοδύναμος, ώστε να μην εξαρτάσαι από τα δικά του δάνεια», είπε χαρακτηριστικά, «δεν μπορεί να του λες εσύ διάφορα, “έλα μωρέ, θα δούμε”».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή