Με Volvo η απόβαση του Πεκίνου σε Ευρώπη-ΗΠΑ

Με Volvo η απόβαση του Πεκίνου σε Ευρώπη-ΗΠΑ

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πρώτο της αυτοκίνητο που θα παραχθεί σε κοινή πλατφόρμα με τη Volvo ετοιμάζει η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Geely με στόχο να το παρουσιάσει σε κινεζικά σαλόνια αυτοκινήτων σε δύο χρόνια και να το προωθήσει περίπου ένα χρόνο αργότερα στις εκθέσεις στις ΗΠΑ.

Την είδηση ανέφεραν χθες στο Ρόιτερς υψηλόβαθμα στελέχη της Geely και ερμήνευσαν την επιλογή αυτή της κινεζικής εταιρείας ως μήνυμα προς τον κόσμο με περιεχόμενο: «είμαστε έτοιμοι να μπούμε στην Ευρώπη και στην Αμερική».

Η κοινή πλατφόρμα που θα χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή του είναι αυτή που ανέπτυξε ο τεχνολογικός όμιλος Zhejiang Geely Holding από κοινού με τη χειμαζόμενη σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία Volvo Cars την οποία αγόρασε από τη Ford Motor πριν από πέντε χρόνια. Οπως επισημαίνουν παράγοντες της βιομηχανίας, η συνεργασία με τη Volvo προσφέρει ένα πρότυπο στις κινεζικές εταιρείες που προσπαθούν να απορροφήσουν και να διαχειρισθούν τα ξένα εμπορικά σήματα τα οποία έχουν εξαγοράσει. Στο μεταξύ η Zhejiang Geely, που ελέγχει επίσης τη βιομηχανία παραγωγής οχημάτων ταξί London Taxi Company, οικοδομεί μια νέα μονάδα συναρμολόγησης στην ανατολική Κίνα με προδιαγραφές για να παράγει μετά από κάποιο χρονικό διάστημα κάθε χρόνο 150.000 οχήματα του νέου μοντέλου.

Στη μονάδα αυτή θα παράγονται οχήματα που λειτουργούν με εναλλακτικά καύσιμα. Σύμφωνα με παράγοντες της κινεζικής αγοράς, πρόθεση της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας είναι να εμφανισθεί στην Ευρώπη ως κατασκευάστρια προσιτών οχημάτων υψηλής τεχνολογίας και όχι σαν ένα ακόμη φθηνό εμπορικό σήμα της Κίνας. Πρόθεσή της είναι να περιορισθεί σε έναν περιορισμό αριθμό σαλονιών αυτοκινήτων στην Ευρώπη. Σε ό,τι αφορά τη Volvo, σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την κοινή πλατφόρμα για την αναβάθμιση των μικρών οχημάτων της τα οποία θα παράγει στη νέα μονάδα συναρμολόγησης και στην Ευρώπη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή