Η χρήση αλκοόλ στην εργασία βλάπτει την παραγωγικότητα

Η χρήση αλκοόλ στην εργασία βλάπτει την παραγωγικότητα

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνήθως, σε περίοδο εργασιακής χαλάρωσης λόγω εορταστικών διακοπών, η ανησυχία για την υπερβολική χρήση του αλκοόλ στους χώρους εργασίας λειτουργεί ως προειδοποιητικός συναγερμός για τους υπευθύνους επιχειρήσεων και οργανισμών. Ωστόσο, αυτή τη φορά στην επικαιρότητα πρωτοστάτησε ο «Ευρωπαϊκός Συναγερμός» για τις βλάβες που προκαλεί η κατάχρηση του αλκοόλ στην οικονομία. Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε η αρμόδια επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οι δαπάνες που οφείλονται στην κατάχρηση αλκοόλ ανέρχονται σε 155,8 δισ. ευρώ στην Ευρώπη, ενώ, κυρίως λόγω απώλειας παραγωγικότητας, απορροφά το 2-3% του ΑΕΠ. Και το σχετικό ψήφισμα που θα κατατεθεί προς έγκριση, προβλέπει μια νέα στρατηγική της Ε.Ε. που θα βοηθήσει τις εθνικές κυβερνήσεις να μειώσουν τους κινδύνους και τις σχετικές δαπάνες.

Ωστόσο το ερώτημα που ανακύπτει είναι «πόσες, άραγε, επιχειρήσεις και οργανισμοί διαθέτουν πολιτική πρόληψης και ενημέρωσης του προσωπικού τους για την υπερβολική χρήση αλκοόλ στους χώρους της εργασίας» και πόσο καλά γνωρίζουμε τις επιπτώσεις του αλκοόλ στην εργασία. Το πρώτο «θύμα» της κακής χρήσης αλκοόλ είναι η ικανότητα του εργαζομένου να κρίνει και να φέρει εις πέρας τα καθήκοντά του.

Σύμφωνα μάλιστα με αμερικανική έρευνα (US National Institute on Drug Abuse) οι χρήστες είναι κατά 33% λιγότερο παραγωγικοί, τρεις φορές περισσότερο επιρρεπείς σε καθυστερήσεις, τέσσερις φορές να κάνουν κάποιο κακό στον εαυτό τους είτε σε άλλους και αντιμετωπίζουν δέκα φορές περισσότερο την πιθανότητα να χάσουν την εργασία τους.

Σύμφωνα με άλλη έρευνα, η πλειονότητα των ατόμων που κάνουν υπερβολική χρήση αλκοόλ είναι οι εργαζόμενοι. Ενώ, πολλοί μάνατζερ δεν διαθέτουν καν τα μέσα που απαιτούνται για την αντιμετώπιση του φαινομένου στον χώρο της εργασίας. Ενα φαινόμενο, που όχι μόνο βλάπτει την υγεία των εργαζομένων, αλλά μπορεί να έχει εξαιρετικά αρνητικές επιπτώσεις στο σύνολο του εργατικού δυναμικού, στους πελάτες και στην αποδοτικότητα του οργανισμού. Στόχος του σχεδιασμού της απαραίτητης πολιτικής είναι, λοιπόν, κατ’ αρχήν ο κάθε οργανισμός να έχει επίγνωση του προβλήματος, να διαθέτει την απαιτούμενη γνώση για το φαινόμενο, όπως και για την αντιμετώπιση των όποιων μεμονωμένων περιπτώσεων.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή