Και 4G και με οθόνη 5 ιντσών και στα 129 ευρώ

Και 4G και με οθόνη 5 ιντσών και στα 129 ευρώ

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη δυνατότητα στους Ελληνες χρήστες να απολαύσουν τις ιντερνετικές ταχύτητες των δικτύων 4G, με ένα προσιτό οικονομικά smartphone, δίνει η αλυσίδα καταστημάτων «Γερμανός», φέρνοντας κατ’ αποκλειστικότητα στη χώρα μας το Blade A450 της ZTE. Ετσι, η εταιρεία διαθέτει το «έξυπνο» τηλέφωνο της ZTE στα 129 ευρώ – μια τιμή λιανικής που κάνει το Blade A450 μια από τις φθηνότερες 4G συσκευές που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά και, από αυτές, την οικονομικότερη με οθόνη 5 ιντσών. Αν μάλιστα συνδυάσει κανείς το smartphone με ένα πρόγραμμα Cosmote Plus, με πάγιο άνω των 25 ευρώ, τότε θα το αποκτήσει δωρεάν.

Παρόλο που η συνδεσιμότητα 4G και η ελκυστική τιμή είναι αναμφίβολα τα δύο σημαντικότερα πλεονεκτήματα του καινούργιου Blade, την ίδια στιγμή τα υπόλοιπα υποσυστήματα της συσκευής εξασφαλίζουν μια πολύ ικανοποιητική εμπειρία χρήσης, για την οικονομική κατηγορία στην οποία ανήκει. Πρώτα και καλύτερα, ο τετραπύρηνος επεξεργαστής της εταιρείας MediaTek, χρονισμένος στο 1,3 GHz, ο οποίος σε συνδυασμό με τη μνήμη RAM 1 GB επιτρέπει στο κινητό να «τρέχει» άνετα όσες εφαρμογές χρειάζεται κανείς σε καθημερινή βάση, με μοναδική εξαίρεση τα πολύ απαιτητικά παιχνίδια. Εξίσου καλή αποδεικνύεται και η ταχύτητα με την οποία μπορεί να περιηγηθεί κανείς στα μενού, κάτι που οφείλεται και στο Android 4.4.4 (KitKat), την έκδοση του λειτουργικού της Google που βρίσκεται προεγκατεστημένη στο κινητό.

Στον αντίποδα, πιο ανάμεικτες εντυπώσεις αφήνει η οθόνη του τηλεφώνου, χωρίς ωστόσο να απογοητεύει. Σε αυτή την περίπτωση, οι συμβιβασμοί που πρέπει να δεχθεί κανείς είναι η ανάλυση (854 x 480 pixel), η οποία είναι σχετικά μικρή για το μέγεθός της (5 ίντσες), όπως επίσης και το γεγονός ότι η ανακλαστικότητά της περιορίζει τις γωνίες θέασης. Την ίδια στιγμή, πάντως, η οθόνη αποκρίνεται εξαιρετικά στην αφή, ενώ η φωτεινότητά της δεν προβληματίζει ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους.

Από την άλλη μεριά, το Blade ανταποκρίνεται εξαιρετικά στον ρόλο της 4G mobile συσκευής – δοκιμάζοντάς το με μία σύνδεση Cosmote, το smartphone «άνοιγε» οποιαδήποτε ιστοσελίδα αστραπιαία, ενώ το ίδιο συνέβαινε και με το «κατέβασμα» αρχείων. Κατά τη δοκιμή, αποδείχθηκε επίσης ότι το τηλέφωνο παίρνει άριστα και στην αυτονομία του, χάρις στη μη αποσπώμενη μπαταρία, χωρητικότητας 3400 mAh, που ενσωματώνει. Επομένως, με τυπική χρήση, «αντέχει» με ευκολία για 1,5 ημέρα εκτός… πρίζας, ενώ ο χρόνος αναμονής αγγίζει τις 500 ώρες.

Ο εξοπλισμός της συσκευής συμπληρώνεται από όλο εκείνο το hardware που κάνει ένα smartphone «έξυπνο», όπως μία κάμερα 2 Megapixel στην πρόσοψη για βιντεοκλήσεις και μία κύρια κάμερα 5 Megapixel εφοδιασμένη με φλας, οι οποίες αποδίδουν ικανοποιητικά χωρίς να εντυπωσιάζουν. Στα «ενδότερά» του υπάρχει επίσης ενσωματωμένος αποθηκευτικός χώρος 8 GB, ο οποίος επεκτείνεται με μια κάρτα microSD, δέκτης GPS, τσιπ Bluetooth και ραδιόφωνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή