Μείωση στις τιμές των ακριβών φαρμάκων ζητά ο Κουρουμπλής

Μείωση στις τιμές των ακριβών φαρμάκων ζητά ο Κουρουμπλής

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαπραγμάτευση από κοινού των κρατών μελών της Ε.Ε. με τις φαρμακευτικές εταιρείες για τις τιμές των ακριβών καινότομων φαρμάκων, όπως π.χ. των αντικαρκινικών και των αντιρετροϊκών, πρότεινε την Δευτέρα στους ομόλογούς του υπουργούς Υγείας, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Σε ομιλία του στο Ατυπο Συμβούλιο υπουργών Υγείας της Ε.Ε. που ξεκίνησε χθες στη Ρίγα της Λετονίας, ο κ. Κουρουμπλής, επεσήμανε ότι «το αστρονομικό κόστος των νέων θεραπειών, κυρίως για τις χρόνιες παθήσεις, δεν είναι βιώσιμο για τα περισσότερα κράτη μέλη» και πρόσθεσε ότι σε πολλές περιπτώσεις το κόστος των νέων φαρμάκων δεν αντανακλά ιατρική καινοτομία αλλά κερδοσκοπία από πλευράς φαρμακοβιομηχανιών.

Ο ίδιος σχολίασε και τις πιέσεις που δέχεται η Ελλάδα τις τελευταίες εβδομάδες από τους «θεσμούς», τονίζοντας «ως ένθερμος υποστηρικτής του ευρωπαϊκού οράματος πιστεύω ότι η οικονομική διάσταση της παρουσίας της Ελλάδας στην Ε.Ε. είναι λιγότερο σημαντική από τη γεωστρατηγική».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή