Νέα άκαρπη συνεδρίαση για πρόεδρο ΠΟΣΔΕΠ

Νέα άκαρπη συνεδρίαση για πρόεδρο ΠΟΣΔΕΠ

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς ανάδειξη προεδρείου έληξε και η χθεσινή συνεδρίαση της νέας εκτελεστικής γραμματείας της ομοσπονδίας των πανεπιστημιακών (ΠΟΣΔΕΠ), με αποτέλεσμα να δημοσιοποιηθεί η κόντρα μεταξύ των ηγεσιών των παρατάξεων που έχουν την πλειοψηφία στην εκτελεστική γραμματεία.

Ειδικότερα, χθες η παράταξη Συνεργασία Πανεπιστημιακών (πρώτευσε στο πρόσφατο συνέδριο μαζί με την παράταξη Συνάντηση) κατηγόρησε ευθέως την ΚΙΠΑΝ για την αδυναμία συγκρότησης προεδρείου, παρότι και οι δύο ψήφισαν ένα κοινό πρόγραμμα δράσης μαζί με τις παρατάξεις ΑΡΜΕ και Ενωτική. Συγκεκριμένα, στην ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου, ο υποψήφιος της Συνεργασίας, Στάθης Ευσταθόπουλος, πήρε μεν την πλειοψηφία των μελών της εκτελεστικής γραμματείας (με 5 ψήφους), αλλά όχι την απόλυτη (6 ψήφοι) που απαιτείται από το καταστατικό για την εκλογή προέδρου. Η Συνεργασία στην ανακοίνωσή της τονίζει: «Η ΚΙΠΑΝ σχεδόν δύο μήνες μετά το 12ο συνέδριο σαμποτάρει τη συγκρότηση προεδρείου, που θα στηριζόταν στο κοινό πρόγραμμα δράσης. Και ειδικά σε μια περίοδο που έχουμε νέο νόμο για την παιδεία και η ΠΟΣΔΕΠ πρέπει να καταθέσει συγκροτημένα τις θέσεις της (και αυτό μέσα στις σκοπιμότητες άραγε;). Η ΚΙΠΑΝ με αυτή της τη στάση, προκαλεί την “ακυβερνησία” στην ΠΟΣΔΕΠ –κάτι που επιδίωξε πάλι πριν από έξι μήνες– ή τη συγκρότηση “διαπαραταξιακού” προεδρείου σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τα πανεπιστήμια και τους συναδέλφους μας σε όλη τη χώρα. Η ευθύνη είναι όλη της ΚΙΠΑΝ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή