49 χρόνια πρίν… 21-ΙV-1966

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Βόννη, 20.- Ο καγκελλάριος κ. Λούντβιχ Ερχαρτ (φωτογραφία) και η Κυβέρνησίς του [Δυτική Γερμανία] ενέκριναν σήμερον την διεξαγωγήν απ’ ευθείας συνομιλιών μετά των πολιτικών κομμάτων, οργανώσεων και ιδιωτών της Ανατολικής Γερμανίας επί της ενοποιήσεως της Γερμανίας. [Πηγή φωτογραφίας: Bundesregierung, B 145 Bild-00169592. Φωτογράφος: Gerhard Heisler, 5.Sept. 1963.]

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νέα Υόρκη, 20.- Η ρωσική εκστρατεία υπέρ της εισδοχής της Ανατολικής Γερμανίας εις τα Ηνωμένα Εθνη προσέκρουσε σήμερον εις την άρνησιν των Ηνωμένων Πολιτειών και της Μεγάλης Βρεταννίας. Κατά την διάρκειαν συσκέψεως της ειδικής επιτροπής επί της αποικιοκρατίας του ΟΗΕ, ο Βούλγαρος αντιπρόσωπος κ. Ταραβάνωφ ανέγνωσε διακοίνωσιν της ανατολικογερμανικής Κυβερνήσεως, διά της οποίας αύτη εξέφραζε την αντίθεσίν της προς το καθεστώς του κ. Ιαν Σμιθ εις Ροδεσίαν. Ο Αμερικανός αντιπρόσωπος κ. Ρίτσαρντ Τζόνσον αντέταξεν ισχυράν αντίδρασιν, λέγων ότι η Ανατολική Γερμανία δεν είναι κράτος και ότι μόνον η Κυβέρνησις της Δυτικής Γερμανίας δύναται να ομιλή εξ ονόματος του γερμανικού λαού επί διεθνών υποθέσεων. Ο κ. Φράνσις Μπράουν, Βρεταννός αντιπρόσωπος, υπεστήριξεν αμέσως την αμερικανικήν δήλωσιν. Ωσαύτως ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας εις τον ΟΗΕ κ. Πλάτων Μορόζωφ, δι’ επιστολής του προς τον πρόεδρον του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού κ. Κέιτα, αντιπρόσωπον του Μάλι, υπεστήριξε την αίτησιν εισδοχής της Ανατολικής Γερμανίας.

HARKNESS BALLET: Το «Μπαλλέτο Χάρκνες», που ήρχισε χθες το βράδυ τας παραστάσεις του εις το «Θέατρον Κοτοπούλη», παρουσιάζει σήμερον, 10 μ.μ., το δεύτερον πρόγραμμά του, το οποίον περιλαμβάνει τας εξής χορογραφίας: «Κοντσέρτο» με μουσικήν Σαιν-Σανς, «Αριάδνη» με μουσικήν Αντρέ Ζολιβέ, «Η Αβυσσος» με μουσική Μάργκα Ρίχτερ και «Πέρα απ’ τον χρόνον» με μουσικήν Πωλ Κρέστον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή