Οι εκλογές μείωσαν τα δημόσια έσοδα

Οι εκλογές μείωσαν τα δημόσια έσοδα

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης 830 εκατ. ευρώ κατέγραψε ο προϋπολογισμός της Γενικής Κυβέρνησης το 2014, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή. Ωστόσο, απο τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τους τριμηνιαίους μη χρηματοοικονομικούς λογαριασμούς αποδεικνύεται η κατάρρευση των εσόδων στο τελευταίο τρίμηνο του 2014.

Συνολικά τα έσοδα διαμορφώθηκαν σε 21,8 δισ. ευρώ, όταν το ίδιο τρίμηνο του 2013 ήταν στα 25,2 δισ. ευρώ. Η πτώση αυτή οφείλεται κυρίως στη μείωση κατά δύο δισ. ευρώ στους φόρους εισοδήματος και περιουσίας, γεγονός το οποίο δείχνει ότι η πολιτική αβεβαιότητα της περιόδου χτύπησε ευθέως τα δημόσια έσοδα.

Την ίδια ώρα οι δαπάνες του δ΄τριμήνου του 2014 διαμορφώθηκαν στα 25 δισ. ευρώ απο 26,1 δισ. ευρώ που ήταν το ίδιο τρίμηνο του 2013. Σε ό,τι αφορά το χρέος της Γενικής Κυβέρνησης, στο τέλος του 2014 ανήλθε στα 317 δισ. ευρώ απο 319,1 δισ. ευρώ πού ήταν στο τέλος του 2013.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή