Πρόεδρος της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών η κ. Κατσέλη

Πρόεδρος της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών η κ. Κατσέλη

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η καθηγήτρια Λούκα Κατσέλη (φωτ.), πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, είναι η νέα πρόεδρος της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών. Χθες συνεδρίασε το Δ.Σ. της Ενωσης Τραπεζών και εξέλεξε ομόφωνα ως πρόεδρό του κ. Λ. Κατσέλη. Επίσης, εξέλεξε ως αντιπροέδρους τον κ. Ανθιμο Θωμόπουλο, διευθύνοντα σύμβουλο της Τράπεζας Πειραιώς, τον καθηγητή κ. Βασίλειο Ράπανο, πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της Alpha Bank, και τον καθηγητή κ. Νικόλαο Καραμούζη, πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της Eurobank. Η κ. Κατσέλη ορίστηκε, επίσης, από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΕΤ ως εκπρόσωπός της στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Ομοσπονδίας, η οποία εκπροσωπεί τις ευρωπαϊκές εμπορικές τράπεζες στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ενωσης και σε διεθνείς οργανισμούς. Στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Ομοσπονδίας την κ. Λούκα Κατσέλη θα αναπληρώνει ο κ. Νικόλαος Καραμούζης.

Αποτελεσματική υπήρξε, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομίας, η προτροπή προς τις Περιφέρειες να ανακατανείμουν κονδύλια του ΕΣΠΑ, ύψους περίπου 600 εκατ. ευρώ, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν έργα που είναι ώριμα για δαπάνες. Η ημερομηνία που τους είχε δοθεί έληξε την Κυριακή και ορισμένες Περιφέρειες ζήτησαν, όπως υποστηρίζει το υπουργείο, παράταση ορισμένων ημερών για να υλοποιήσουν την άσκηση μεταφοράς των χρημάτων από έργα του ΕΣΠΑ που δεν προχωρούσαν σε άλλα, πιο ώριμα. Η κινητοποίηση ερμηνεύεται από την πλευρά του υπουργείου ως «ανταπόκριση» των Περιφερειών, προκειμένου να απορροφήσουν τα χρήματα που λίμναζαν από τον Δεκέμβριο του 2014.

Νέος πρόεδρος στο ΚΕΠΕ

Ο κ. Μιχάλης Ψαλιδόπουλος, καθηγητής της Ιστορίας Οικονομικών Θεωριών, στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, είναι ο νέος επιστημονικός διευθυντής του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ). Ο κ. Μιχάλης Ψαλιδόπουλος σπούδασε σε Ελλάδα και Γερμανία, ενώ πριν το Πανεπιστήμιο Αθηνών ήταν καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Ο κ. Μ. Ψαλιδόπουλος υπήρξε, επίσης, κάτοχος της έδρας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» στη Σχολή Fletcher του αμερικανικού πανεπιστημίου Tafts. Η θητεία του κ. Ψαλιδόπουλου είναι τριετής. Στη θέση αυτή διαδέχεται τον αναπληρωτή καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιά, Ν. Φίλιππα.

Εμαθε γρήγορα ελληνικά ο Καμίλ Ζίγκλερ

O ΟΠΑΠ είναι μια ελληνική εταιρεία και οι περισσότεροι μέτοχοί του είναι Ελληνες. Για τον λόγο αυτό ο επικεφαλής του οργανισμού, τσεχικής καταγωγής, Καμίλ Ζίγκλερ (φωτ.), επέλεξε να μιλήσει χθες στην ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων του οργανισμού στα ελληνικά. Η ομιλία του προς τους μετόχους, έκτασης περίπου δύο σελίδων, εκφωνήθηκε στα ελληνικά και ο ίδιος, στο τέλος, εισέπραξε το χειροκρότημα των μετόχων του οργανισμού. Ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ έκανε λόγο για σεβασμό της ταυτότητας και της προέλευσης του ΟΠΑΠ και, ομολογουμένως, τα κατάφερε πολύ καλά, ακόμη και στις λέξεις-γλωσσοδέτες, όπως «εξορθολογισμός», «αναζωογόνηση», «επικεντρώνεται» κ.ά.

Η έκθεση… θαλασσινών τους έστειλε στο Παρίσι

Ερωτήματα δημιουργήθηκαν την Παρασκευή το βράδυ, όταν κι έγινε γνωστό ότι η «Ομάδα των Βρυξελλών» ή το Brussels Group θα πραγματοποιηθεί αυτή τη φορά στο Παρίσι, αντί των Βρυξελλών, όπως προδίδει και το όνομα της ομάδας. Τελικά, αποδεικνύεται ότι ο λόγος στην αλλαγή της έδρας δεν κρύβει κάποιο «μυστικό σχέδιο». Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση σε επίπεδο Brussels Group αποφασίστηκε τελευταία στιγμή, την περασμένη Παρασκευή, αφού είχε προηγηθεί σειρά επικριτικών δηλώσεων από τους βασικούς παίκτες της Ευρωζώνης. Ετσι, την Παρασκευή αναζητήθηκαν ξενοδοχεία για περίπου 12 άτομα που θα συμμετείχαν στις συνομιλίες. Ωστόσο, διαπιστώθηκε ότι όλα τα διαθέσιμα δωμάτια ξενοδοχείων στις Βρυξέλλες ήταν κλεισμένα για την έκθεση θαλασσινών που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην πρωτεύουσα του Βελγίου!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή