Σαρώνουν οι φοιτητές της Νομικής στους διεθνείς διαγωνισμούς

Σαρώνουν οι φοιτητές της Νομικής στους διεθνείς διαγωνισμούς

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σαρώνουν οι φοιτητές των τριών νομικών σχολών της χώρας μας στους διεθνείς διαγωνισμούς. Τα νέα τρόπαια στις προθήκες της μεγάλης συλλογής τους ήλθαν από την Ιταλία και την Κίνα. Μάλιστα, οι φοιτητές επιδεικνύουν δεινότητα σε όλους τους τομείς του δικαίου: στο ρωμαϊκό και το αεροπορικό είναι οι τελευταίες επιτυχίες.

Ειδικότερα, για έκτη συνεχή χρονιά η Νομική Αθηνών επέστρεψε με βραβεία από τον Διεθνή Διαγωνισμό Εικονικής Δίκης Ρωμαϊκού Δικαίου, που οργανώθηκε στην Καμπανία της Ιταλίας με τη συμμετοχή των πανεπιστημίων Καίμπριτζ, Οξφόρδης, Νεάπολης, Λιέγης, Tübingen, Trier, και Βιέννης. Το θέμα του πρακτικού εκτυλισσόταν στην Καμπανία, πριν και μετά την ανάκτηση της Ιταλίας από τον Ιουστινιανό, εγείροντας ζητήματα εφαρμοστέου δικαίου μεταξύ περισσότερων κωδικοποιητικών έργων της περιόδου. Οι φοιτητές διαγωνίστηκαν στα αγγλικά, αγορεύοντας ως δικηγόροι των εναγόντων και εναγομένων σε μία αγωγή κληρονομικού δικαίου και μία διεκδικητική αγωγή ακινήτου.

Η ομάδα του Πανεπιστήμιο Αθηνών έφθασε στον μικρό τελικό όπου επικράτησε της Οξφόρδης, ενώ την πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα κατέλαβαν η διοργανώτρια Νομική Σχολή της Νεάπολης και το Καίμπριτζ. Τη Νομική Αθηνών εκπροσώπησαν οι φοιτητές Παναγιώτα Κονδύλη στην οποία απονεμήθηκε, από κοινού με φοιτητή του Καίμπριτζ, το 1ο βραβείο καλύτερου ρήτορα, Ειρήνη Λέντη, Μαριάννα Μανέτα, Μιχάλης Χαϊντούτης. Την ακαδημαϊκή εποπτεία της ομάδας είχε η επίκουρη καθηγήτρια Αθηνά Δημοπούλόυ και συνέδραμαν η φοιτήτρια Αριάννα Φλώρου και η Αρτεμισία Παπαδάκη, παλαιότερη νικήτρια του διαγωνισμού.

Την ίδια στιγμή στο Πεκίνο, η ομάδα της ΝομικήςΑθηνών που συμμετείχε στον παγκόσμιο τελικό γύρο του διαγωνισμού εικονικής δίκης στο αεροπορικό δίκαιο κατέκτησε το βραβείο του καλύτερου γραπτού υπομνήματος εναγομένου παγκοσμίως και την τρίτη θέση παγκοσμίως ως προς τη συνηγορία εναγομένου, μεταξύ είκοσι δύο πανεπιστημίων από όλο τον κόσμο. Την εποπτεία της ομάδας είχε ο λέκτορας Γιώργος Κυριακόπουλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή