Ο υπ. Οικονομικών ζήτησε την παραίτηση του Κ. Μποτόπουλου

Ο υπ. Οικονομικών ζήτησε την παραίτηση του Κ. Μποτόπουλου

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την παραίτηση από τη θέση του προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, προκειμένου να διευκολύνει την κυβέρνηση μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του στο Παρίσι ότι τα ταμειακά διαθέσιμα της Ελλάδας εξαντλούνται τις επόμενες δύο εβδομάδες, ζήτησε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης από τον Κ. Μποτόπουλο, σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου.

Στη συνάντηση που είχαν οι δύο άνδρες το απόγευμα της Τρίτης, ο υπουργός Οικονομικών εξέφρασε τη δυσφορία του για τις δηλώσεις του προέδρου της Ε.Κ. στο γαλλικό δίκτυο Europe 1 στις 15 Απριλίου 2015.

Κύκλοι της Επ. Κεφαλαιαγοράς επιβεβαιώνουν τη συνάντηση, αλλά διαψεύδουν ότι ζητήθηκε η παραίτηση του κ. Μποτόπουλου.

Ο κ. Μποτόπουλος στη συνέντευξή είχε υποστηρίξει τα εξής: «Ο χρόνος πιέζει την Ελλάδα, η Αθήνα έχει διορία μέχρι και τις 20 Απριλίου για να παρουσιάσει στους εταίρους της στην Ευρωζώνη την επικαιροποιημένη και ποσοτικοποιημένη λίστα μεταρρυθμίσεων. Η ίδια η κυβέρνηση έχει παραδεχθεί ότι υπάρχουν λεφτά στα ταμεία για ακόμη δύο εβδομάδες, μέχρι τις αρχές Μαΐου. Μετά θα έχει προβλήματα για να ανταποκριθεί και στις εγχώριες και στις εξωτερικές της υποχρεώσεις», συμπλήρωνε ο κ. Μποτόπουλος και προσέθετε: «Δεν θέλω να το πιστέψω, αλλά δεν μπορώ πλέον να αποκλείσω την πιθανότητα ενός ατυχήματος, με δεδομένο τον χρόνο που χάθηκε και τις δυσκολίες στο να βρεθεί (κοινός τόπος για) μια συμφωνία». Να σημειωθεί ότι η θητεία του κ. Μποτόπουλου ανανεώθηκε πέρυσι και είναι πενταετούς διάρκειας.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΕΔΥΚΑ (πρώην ΑΕΛΔΕ) τάσσεται υπέρ της παραμονής του κ. Μποτόπουλου στην προεδρία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και υπογραμμίζει τα εξής: «Η θητεία του σημερινού προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς θεωρείται κάτι παραπάνω από επιτυχημένη. Επί των ημερών του βελτιώθηκε αισθητά το νομοθετικό πλαίσιο της κεφαλαιαγοράς, δημιουργήθηκε άριστο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ όλων των φορέων και γενικά εξασφαλίστηκε η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή