Ελεύθερος μετά την καταβολή 1,8 εκατ. ο Λ. Μπόμπολας

Ελεύθερος μετά την καταβολή 1,8 εκατ. ο Λ. Μπόμπολας

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Oφειλόμενους φόρους, ύψους 1,8 εκατ. ευρώ, κατέβαλε στο δημόσιο ταμείο ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας «Ελλάκτωρ» Λεωνίδας Μπόμπολας προκειμένου να αποφύγει δικαστικές εμπλοκές για φοροδιαφυγή. Ο καταλογισμός των οφειλομένων ποσών έγινε από τις αρμόδιες αρχές, στο πλαίσιο των ερευνών που διενεργούνται από καιρό από τους οικονομικούς εισαγγελείς για τους καταθέτες της λεγομένης λίστας Λαγκάρντ που ελέγχονται για τη νομιμότητα των καταθέσεών τους και κυρίως για το αν έχουν πληρώσει τους αναλογούντες φόρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, μόλις η σχετική δικογραφία που αφορούσε την καταβολή φόρων από τον κ. Μπόμπολα έφθασε στα χέρια των εισαγγελέων του προανακριτικού τμήματος, δόθηκε εντολή στην οικονομική αστυνομία να προσαχθεί ο επιχειρηματίας ενώπιόν τους προκειμένου να διαπιστωθεί αν θέλει να πληρώσει ή όχι. Ο κ. Μπόμπολας δήλωσε αμέσως ότι προτίθεται να καταβάλει χρήματα, όπως και έγινε, με αποτέλεσμα να μην κινηθεί εις βάρος του ποινική διαδικασία για φοροδιαφυγή. Πάντως, ενώ από την Οικονομική Αστυνομία έγινε λόγος περί συλλήψεως του κ. Μπόμπολα, οι εισαγγελικές αρχές έκαναν λόγο περί προσαγωγής του και ο ίδιος αλλά και ο συνηγορός του περί οικειοθελούς προσελεύσεως.

Μετά την καταβολή των φόρων που αντιστοιχούσαν σε αδήλωτα εισοδήματα 4 εκατ. ευρώ, ο ίδιος ο κ. Μπόμπολας σε ανακοίνωσή του ανέφερε «ότι με δική του πρωτοβουλία επικοινώνησε με τις αρμόδιες δικαστικές αρχές για τη διευθέτηση υπόθεσης φορολογικής φύσεως». Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι «η υπόθεση αρχειοθετήθηκε μετά την οριστική διοικητική της επίλυση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή